Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

574 Yazı

(EKOPOLİTİK)  AK PARTİ’DE DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN ADAYININ İSMİ ÇOKTAN BELLİ!

**AK PARTİ’DE 1 ARALIK’TA; İÇLERİNDE DENİZLİ’NİN DE BULUNDUĞU 30 BÜYÜKŞEHİR’İN ADAYI BELLİ OLACAK… ACIPAYAM’DA DR. HULUSİ ŞEVKAN İLE YİNE VE YENİDEN… İŞ İNSANI HAYATİ IŞIK HONAZ İÇİN ADAY OLDU.

Yerel seçimler öncesi aday adayı başvurularının 9 Kasım’da başladığı AK Parti’de 30 büyükşehir Belediyesi’nde başkan adayının 1 Aralık Cuma günü açıklanabileceği bildirildi.



Geçtiğimiz gün bir toplantıda konuşan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, büyükşehir belediye başkanı adaylarının açıklanmasının Gazze'de yaşanan olaylardan dolayı ertelendiğini belirterek, “Aralık ayına da bırakmadan belki büyükşehirleri önceden Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayabilir” demişti.



AK PARTİ’DE SEÇMEN DAHA
ÇOK YEREL ADAY İSTİYOR"
Yine aynı toplantıda "Adaylık için genel siyasetten ve bakanlar olabilir mi?" sorusunu "Anketlerin ön planda olacak. Seçmen daha çok yerel, yani dokunabileceği aday istiyor" şeklinde cevaplayan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan parti örgütleri ve parti tabanından gelen taleplere göre aday kriterlerinin belirleneceğinin de ipuçlarını verdi. Özcan, büyükşehir belediye başkanı adaylarının açıklanmasının Gazze'deki yaşanan olaylardan dolayı ertelendiğini bildirerek, "Normal şartta aralık ayına sarkıtmadan kasım ayında 30 büyükşehri açıklama durumu vardı. Ama çalışmalarımız biraz gecikti. Aralık ayına da bırakmadan belki büyükşehirleri önceden Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayabilir" diye konuştu.



SÜREÇ BÖYLE İŞLEYECEK
AK Parti’de aday belirleme takvimi 9 Kasım’da (9-22 Kasım tarihleri arasında) aday adaylarının başvuruları ile başladı. 26 Kasım’da ülke genelinde online sistemle merkezi bir şekilde tüm illerde temayül yoklaması yapılacak. Ve eğilim sıralamaları çıkacak. Genel Merkez sahada raporlama ve anket çalışmaları yapacak. İlçeler ve illerde gerçekleştirilecek istişareler ile merkezin oluşturduğu heyetlerin yapacağı raporlamalar olacak. Büyükşehirlerin kararını son nihayetinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.



1 ARALIK’TA AK PARTİ’NİN 30
BÜYÜKŞEHİR ADAYI BELLİ OLACAK…
Evet, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi aday adayı başvurularının 9 Kasım’da başladığı AK Parti’de içlerinde Denizli’nin de bulunduğu 30 büyükşehir Belediyesi’nde başkan adayları büyük ihtimalle 30 Kasım Perşembe veya 1 Aralık Cuma günü açıklanacak. Peki, Denizli’de ne olacak? Aday kim olacak? Anketlerin ve eğilimlerin ilk sırasında yer alan mevcut Başkan Osman Zolan büyük olasılıkla yeniden AK Parti’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacak.



AK PARTİ DENİZLİ’DE  “İLK ADAY” İŞ
İNSANI HAYATİ IŞIK OLDU
İş insanı Hayati Işık, Ak Parti’den Honaz Belediye Başkan aday adayı oldu. Honaz’ın sorunlarına projeleriyle derman olmak için yola çıktığını açıklayan Hayati Işık, Işık Mermer Yönetim Kurulu Başkanı. Fabrikası Honaz sınırları içinde bulunan Hayati Işık, aynı zamanda AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’in de dünürü. Ve yine Işık Mermer sahiplerinden Hulusi Işık'ın kardeşi…



HALİL ÖZTÜRK, MHP’NİN SERİNHİSAR
BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MI OLACAK? 
Şimdilerde Türk Hal Yönetim Kurulu Üyesi olan Halil Öztürk’ün, MHP’nin yeniden Serinhisar Belediye Başkan Adayı olmayı planladığı iddia edildi. Öztürk, sosyal medya hesabından MHP Serinhisar İlçe Başkanlığı’nın 2014 seçim çalışmaları sırasında çekilmiş bir gönderisini paylaşınca MHP cephesinde siyasi kulisler kaynamaya başladı. Öztürk gönderisinde “Kolları sıvadık memleket için” şeklindeki mesajı dikkat çekti…



AK PARTİ ACIPAYAM’DA DR. HULUSİ
ŞEVKAN İLE YİNE VE YENİDEN…
2009 yılının Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olan ve başkanlık bayrağını devralan Dr. Hulusi Şevkan, o dönemde partisiyle yaşadığı problemler nedeniyle önce bağımsız olarak yoluna devam etti. Daha sonra AK Parti kanadına geçen Başkan Şevkan, 2014 ve 2019 yıllarında yapılan iki yerel seçimde de halktan güvenoyu alarak başkanlık görevini sürdürdü. 2009 yılından bu yana ilçede başkanlık görevini yürüten Dr. Şevkan, “2024’ye yapılması beklenen yerel seçimlerde yeniden adaylık konusunda ne düşünüyor? Başkan Şevkan Metropol TV’ye konuştu. Şevkan “Ben birinci dönemimde halkımın isteği üzerine; ‘Haydi ben de deneyeyim. Varım’ dedim. Halkım da ‘Madem varsın, gel’ dediler. İkinci dönemde hiç ‘Adayım’ demedim. Vatandaştan bekledim. Vatandaşlar, ‘Devam et’ dedi. Üçüncü dönemimde yine aynı şekilde hiçbir zaman, ‘Ben adayım, devam edeceğim, devam etmek istiyorum’ demedim. Yine halkım ‘Devam edeceksin’ dedi. Ve olduk. Şimdi de dördüncü dönemim (AK Parti’de 3. dönemim) için yani 2024 seçimleri için ise yine halkımın gözünün içine bakarım” açıklamasında bulundu.



ACIPAYAM HALKININ YÜZDE 68,41
BAŞKAN ŞEVKAN’DAN MEMNUN…
AK Parti Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz ay Acıpayam İlçe Merkezi ve tüm mahallelerini kapsayan bir “yerel seçim telefon anketi” yapıldı. Ankette Acıpayamlılara ”Mevcut Belediye Başkanını tanıyor musunuz?” ve “Kendisini yeni dönemde de Belediye Başkanı olarak görmek ister misiniz?” soruları yöneltildi. Acıpayam merkez ve tüm mahallelerde telefon anketine katılanların yüzde 68.41’i halen görevde olan Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan’ı tanıdıklarını ve yeni dönemde de kendisini Belediye Başkanı olarak görmek istediklerini söyledi. İlçede yaptığı çalışmalarla halkın takdiri ve beğenisini kazanan Şevkan’a halk AK Parti’nin yaptırdığı anketde de “devam” dedi.



BİR HALEF-SELEF FOTOĞRAFI
Bundan 3 ay önce Pamukkale ilçesine Başkan Adayı olmak amacıyla istifa eden Ak Parti Pamukkale eski İlçe Başkanı Uğur Gökbel’in hafta içinde adaylığını açıklayacağı öğrenildi.  İlçe başkanlığı döneminde Pamukkale’nin AK Partili Belediye Başkanı Avni Örki ile uyumlu çalışmalar yürüten Uğur Gökbel bu kez parti içinde Başkan Örki’ye dişli bir rakip oldu. Metropol TV Haberler Müdürü Murat Acar geçtiğimiz günlerde politikada “halef-selef” durumuna gelen iki ismi; Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve eski Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel’i birlikte yakaladı Ve aynı fotoğraf kadrajında buluşturdu. Politika bu; bakalım gelecek günler neler gösterecek. Bu iki siyasi aktör hangi konumlarda olacak…



MHP DENİZLİ YEREL SEÇİM STARTINI
VERDİ; HEDEF “20’DE 20!”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Teşkilatında yerel seçim çalışmalarının startını veren İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Milliyetçi Hareketçi Partisi ve Cumhur İttifakı olarak Denizli şehrimizde 20’de 20 hedefine ulaşacağız” dedi.



MHP Genel Merkezinin yerel seçim genelgesini teşkilatlar ve kamuoyuyla paylaşan MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalle İdareler Genel Seçimleri için bugün itibariyle başlatıyoruz. 13 Kasım itibariyle gerek belediye başkanlığı aday adaylığı başvuruları gerekse belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvuruları başlamıştır. Son tarihin 15 Aralık 2023 olduğu Genel Başkan Yardımcımız Feti Yıldız Bey tarafından tebliğ edilmiştir. Ben ülkücü ve milliyetçi hareket olarak, Denizli şehrimizde gerek belediye başkanlığı gerekse belediye meclislerinde ciddi bir başarıya imza atmak suretiyle, 20’de 20 hedefini hep birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum.



Milliyetçi Hareket Partimizin yerel seçim performansının yüksek olacağını, geçtiğimiz seçimleri incelediğimizde hepimiz görüyoruz. Yerel yönetimlerde algı ve anlayışımız baktığımızda; gerek Buldan Belediyemizin gerekse Çal Belediyemizin başarılı hizmetlere imza attığını, halkımızın ve hemşirelerimizin teveccühü, teşekkürü ve takdirine mahzar olduğu açıkça görüyoruz. Bilge liderimizin Dr. Devlet Bahçeli Beyefendiden aldığımız emir ve talimatlar doğrultusunda, ülkücü ve milliyetçi harekete dünden bugüne şehadete yürümüş büyüklerimizden, merhum Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’in 9 ışığından feyz almak suretiyle siyasete katkı sunmaya ve katkı koymaya devam edeceğiz. Duruşumuz belidir. Hadiselere değerlendirme şeklimiz ve milli bakışımız bellidir” diye konuştu.

fixed-whatsapp-icon