Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

482 Yazı

(EKOPOLİTİK) AK PARTİ’DE BİLAL UÇAR SÜRPRİZİ

**AK PARTİ DENİZLİ’DE 40 İSİM ADAY ADAYI OLDU… UÇAR, BAŞER, PEKDEMİR, KARABAY LİSTENİN EN AĞIRLIKLI İSİMLERİ.. AK PARTİ DENİZLİ’DE “EKSİK BİR İSİM BİLMECESİ” 2 SATTE ÇÖZÜLDÜ.

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör aday tanıtımında 40 adaylarının olduğunu söyledi. Ancak 35 isim saydı ve bu adayları tanıtım için sahneye davet etti. Mevcut 4 AK Partili vekil ile bu rakam yine de 39 isimde kaldı.



AK PARTİ’DE EKSİK BİR İSİM
BİLMECESİ 3 SATTE ÇÖZÜLDÜ
Peki, adaylık için kalan veya beklenen bir kişi kimdi? Başkan Osman Zolan mı, Necip Filiz mi? Yoksa Bilal Uçar mı? Siyasi kulislerde hemen dedikodu ve şehir efsaneleri ortaya atıldı ve siyasi dedikodular hızla yayıldı. İşte bu tanıtım toplantısından 2-3 saat sonra bu “eksik isim sorunu” çözüldü. Ve listedeki 40. isim de belli oldu. AK Parti Denizli’nin aday adayı olan 40. ismi Denizli eski il başkanı, eski milletvekili ve eski bakan yardımcısı Bilal Uçar’dan başkası değildi. AK Parti Genel Merkezi’nde de yöneticilik yapan Avukat Uçar’ın son dakika kararı ile aday adayı olduğu bildirildi.



UÇAR, BAŞER, PEKDEMİR, KARABAY
LİSTENİN EN AĞIRLIKLI İSİMLERİ..
AK Parti Denizli Milletvekili aday adayı listesinin içinde en ağırlıklı isimler; Denizli eski il başkanı, eski milletvekili ve eski bakan yardımcısı Bilal Uçar, İl Genel Meclisi eski Başkanı ve AK Partili İş İnsanı Halil Pekdemir, Merkezefendi eski ilçe başkanı ve genç iş insanı Ekrem Başer ve Tavas eski belediye başkanı, bakan eski yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu üyesi Mehmet Karabay oldu. (Tabii ki bunu yazarken mevcut vekilleri ayrı tutuyor ve yeni adaylardan söz ediyoruz)


 
AK PARTİ DENİZLİ’DE 40
İSİM ADAY ADAYI OLDU…
İşte AK Parti Denizli Milletvekili Aday Adaylarının alfabetik sıraya göre isimleri; “Abdullah Fehim Kılınçarslan, Ahmet Aydınlı, Ahmet Kocakaplan, Ahmet Yusuf Sökmen, Ahmet Yıldız, Ali Köse, Ali Oral, Aynur Akdemir, Ayşe Turhan, Bahar Can Kılınç, Bekir Çakır, Bilal Uçar, Birtan Şahan, Cahit Özkan, Ekrem Başer, Emine Emiroğlu, Fatma Şıvga, Feride Kabadayılar, Funda Bıçak, Göksel Aydın, Hakan Altınsır, Halil Pekdemir, Hayati Tostça, İlyas Çakmaklı, İzzet Çağlar Altunbaş, Mehmet Karabay, Muhammet Oğuz Alp, Müşerref Nurkaya, Nasuh Deveci, Nilgün Ök, Osman Nuri Nazlıer, Osman Yüceliş, Ömer Azküçük, Salih Tekin, Sibel Doğruöz, Sultan Karaoğlanoğlu, Yavuz Kaplan, Yeşim Kılcı ve Zafer Ersin Topoğlu…”



POLİTİKACI İŞ İNSANINDAN;
“BİR AZMİN ZAFERİ ÖYKÜSÜ”
Denizli AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olan İş İnsanı Halil Pekdemir Küçük yaşta başladığı ve 42 yıl süren kesintisiz iş hayatına “ticaret ve politikanın” yanı sıra bir de 3 diploma sığdırdı. Lise ve üniversite diplomalarını aldıktan ve 62 yaşında 4 torun sahibi olduktan sonra şimdi de İstanbul Üniversitesi’nden master diploması alan Pekdemir adeta bir azmin zaferi öyküsü yazdı. Denizlili azimli işadamı Halil Pekdemir 2000’li yılların ikinci yarısında başladığı “hem iş hem okul, hem politika” serüveninde önce dışarıdan liseyi bitirdi. 2012 yılında lise diplomasını alan Pekdemir daha sonra, Okan Üniversitesi’nin 2 yıllık ön lisans programı olan MYO Yerel Yönetimler Bölümü’ne kaydoldu.



Bu okulu Onur Belgesi ile tamamlayan Halil Pekdemir daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne dikey geçiş yapıp 4 yıllık fakülteden mezun oldu. İşletme Fakültesi’ni de yüksek not ortalaması (3.59) ile bitiren Denizlili tanınmış işadamı Halil Pekdemir ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden master programı için davet aldı. Okuma aşkıyla yanıp tutuşan ve 17 yılda ard arda okullar bitiren Pekdemir Yüksek Lisans için davet aldığı İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi master programına hiç düşünmeden kaydını yaptırdı. Ve master eğitimine başladı. Pekdemir 18. 01. 2023 tarihi itibariyle yüksel lisans eğitimini tamamladı ve bu okuldan da mezun oldu. Halil Pekdemir’in master eğitimi Jeotermal Kaynaklar ve Jeotermal İşletmeciliği üzerine oldu.



PEKDEMİR’İN 17 YILLIK EĞİTİM VE
21 YILLIK POLİTİK HAYATI VAR..
"Eğitimin yaşı olmaz" deyip son 17 yılını yarım kalan eğitimini tamamlamaya ayıran Denizli iş dünyası ve siyasetinin bu önde gelen ismi Halil Pekdemir başarı ve sorumluluklarla dolu politik hayatında da yine ve yeiden AK Parti’den milletvekili aday adayı başvurusu yaptı. Halil Pekdemir 2001 yılından itibaren AK Parti kurucu üyeleri ile birlikte politikaya girdi. Denizli AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Denizli Merkez AK Parti İl Genel Meclisi Üyeliğine seçildi. 2 Dönem Denizli AK Parti’den İl Genel Meclisi Başkanlığı yaptı.



2011 Genel Seçimlerinde AK Parti 6.sıra Denizli Milletvekili adayı oldu. 2014 Mart Seçimlerinde Acıpayam AK Parti Meclis Üyeliğine seçildi. Denizli AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. AK Parti Denizli Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı olarak görev aldı. Denizli AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevini yürüttü. Pekdemir şimdi de 14 mayıs seçimi için Ak Parti Denizli Milletvekili adayı oldu.

fixed-whatsapp-icon