Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

452 Yazı

(EKOPOLİTİK) ADİL DEMİR CHP İL BAŞKANI OLDU!

**Cumhuriyet Halk Partisi'nde Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoglu'nun milletvekili aday adaylığı için istifasının ardından "CHP Denizli'ye kimin il başkanı olacağı" konusu kentte siyasi gündemin birinci maddesi halini alırken Ankara'dan gelen "Adil Demir CHP İl Başkanı oldu!" haberi büyük heyecan ve dalgalanma yarattı.



**Evet, Adil Demir İl Başkanı oldu ancak CHP Denizli'nin değil, CHP Kayseri'nin yeni il başkanının adı Adil Demir idi. Kayseri Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) İl Başkanı Ümit Özer'in, milletvekili aday adaylığı nedeniyle istifasının ardından mevcut il yönetimi içinde il başkanı seçilen Adil Demir, Denizlili eski Baro Başkanı Adil Demir değil, CHP Kayseri İl yönetiminde görev yapan Adil Demir'dir ve bir "isim benzerliği" bu esprili yazıyı ortaya çıkardı ve böyle bir haberin öznesi ve nesnesi oldu.



**Kısacası bu haber, asparagas veya gravdan siyasi bir kulis haberi değil ad soyad benzerliği ironisinden doğmuş doğru, gerçek ve esprili bir haberdir.. Denizlili Adil Demir ise CHP Denizli'nin en güçlü hukukçu vekil adaylarından biridir..



fixed-whatsapp-icon