Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

464 Yazı

(EKOPOLİTİK) ADAYLARIN BİR GÜNÜ

**DENİZLİ’DEN FOTOĞRAFLARLA SEÇİM MANZARALARI!



Seçimlere iki haftadan az bir zaman kala politik yarış iyiden iyiye ısınırken, bir yandan da günlük yaşam olağan ve olağanüstü haliyle sürüyor, zaman hızla akıp gidiyor.



İş güç ve eğitim koşuşturmasının yanı sıra; hastalıklar, iyileşmeler, ölümler, doğumlar, nişanlar, düğünler yani; kent halkının “iyi ve kötü günleri” birbiri ardına geçiyor. 31 Mart yerel seçimine “çeyrek” kala adaylar dur durak dinlemeden, hatta hiç oturmadan ve doğru dürüst uyumadan seçim gününe koşuyor, koşuşturuyor.





Bu siyasi yarış ve politik hengamenin arasında ortaya ilginç, gülümseten ve hatta ağlatan enstantaneler de çıkmıyor değil. İşte biz de adayların seçim çalışmalarından servislenen bazı haberlerden arta kalanları sizler için derledik. Ve Soljenitsin’in “İvan Desinoviç’in Bir Günü!” hikayesini değil, “Denizli’den fotoğraflarla Adayların Bir Günü’nün öyküsünü” anlatmaya çalıştık. Bakın; son 24 saatte “Denizli Siyasi Arenasında” neler olmuş neler? 



ÇAVUŞOĞLU KIZ İSTEDİ
ORC’nin anketine göre yüzde 40’ın üzerinde oy oranı ile Denizli Büyükşehir Seçimi’ni kazanıyor gösterilen Bülent Nuri Çavuşoğlu, bu kez bir damat adayının hayalini gerçekleştirdi. Bilal Boya’ya baba oldu, Esma’yı Bilal’e istedi. Her şey, Bilal Boya’nın CHP Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu’na sosyal medyadan attığı mesajla başladı.“16 Mart’ta kız isteme merasimim olacak, sizler de aramızda olur musunuz?” diye sordu. O mesaja Çavuşoğlu’ndan yanıt gecikmedi. Programını kız isteme merasimine göre yeniden düzenleyen Çavuşoğlu, “Orada olacağım” dedi. Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde sınıf başkanı Mertcan’ın vaadini de gerçekleştirmiş, okula gitmişti. Bülent Nuri Çavuşoğlu, Bilal Boya’ya verdiği sözü de tuttu. O gün gelip çattığında, anne ve babası olmayan Bilal Boya’nın yanındaydı. Heyecanına ortak oldu. Bilal Boya çiçeğini çikolatasını aldı, Merkezefendi’deki kız evine Bülent Nuri Çavuşoğlu’yla birlikte gitti.



“DÜĞÜNÜNÜZÜ DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR YAPACAK!”
Gelin adayı Esma’nın ailesi de erkek tarafını kapıda karşıladı. Genç kız, kahveleri ikram etti. Damat Adayı tuzlu kahvesini hiç ses çıkarmadan içti. Ve sıra en heyecanlı ana geldi. Çavuşoğlu, Allah’ın emri Peygamber’in kavliyle Esma’yı annesinden istedi. Esma’nın annesi de “gençler birbirini görmüş, sevmiş, çok mutlu olsunlar” diyerek kızını verdi. Genç çiftin, mutlu bir evliliğin ilk adımını atmalarına vesile olan Bülent Nuri Çavuşoğlu, yüzüklerini taktı; “muhtemelen seçimden sonra ilk cübbeyi sizin için giyer, nikahınızı kıyarım” dedi. “Düğününüzü de ben yapacağım, Denizli Büyükşehir yapacak” diye ekleyen Çavuşoğlu heyecanı gözlerinden okunan çifte öğütlerde bulundu, mutluluklar diledi.



DOĞAN “KIRAATHANELERE KADINLAR DA GİDEBİLMELİ”
Seçim gezi ve ziyaretlerine hız veren Merkezefendi Belediye Başkanı ve Adayı Şeniz Doğan kahvehane ve kıraathane ziyaretlerini de ihmal etmiyor. Başkan Doğan okey oynayanlara “bol şans” diliyor, masalarına davet eden kıraathane müşterilerini de kırmıyor. Çaylarını içiyor, onlarla sohbet ediyor. Denizli’nin esnaf tarafından da çok sevilen Kadın Başkanı Şeniz Doğan “erkeklerin ve kadınların gidebileceği kıraathanelerin yaygınlaştırılması için” de destek sözü verdi. Doğan ayrıca esnafları “belediyenin bir paydaşı” olarak gördüklerini ve onların önerilerinin kendileri için çok değerli olduğunu söyledi.   



BAŞER’DEN “VAKİT O VAKİT SELFİESİ”
Cumhur İttifakı’nın Merkezefendi Adayı Ekrem Başer, mahalle buluşmaları kapsamında Akkanok’ta seçmene seslendi. Yoğun ilginin olduğu mitingte “Bu iş tamam” mesaj verildi. Başer, konuşmasının ardından kendisine destek için etkinliğe katılan ve yoğun ilgiden mutluluğunu gizlemeyen Zeybekci ve Zolan’la bir “Vakti geldi” selfiesi paylaştı.



Cumhur İttifakı’nın sevilen Adayı Ekrem Başer, Merkezefendi’de icraat vaktine sayılı günler kaldığına dikkat çekti. Akkonak sakinlerinden destek isteyen Başer, kendisine gösterilen yoğun ilgiye de teşekkür etti ve “Akkonak, hasret bitiyor, vakit geldi diyor. Gerçek belediyecilik ile buluşmaya çok az kaldı” diye konuştu. Yoğun ilginin verdiği moral yüzlere yansıdı. Konuşmanın ardından her iki yanına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zeybekci ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan’ı alan genç ve başarılı siyasetçi, “Vakti geldi” selfiesi çekti.
 
  


BU FOTOĞRAFTAN 2 BAŞKAN ADAYI ÇIKTI!
Yıl 2007 ve bir fotoğraf. CHP Denizli Milletvekili adayları belli olmuş ve toplu fotoğraf çekim faslına geçilmiş. CHP’li 7 vekil adayı bir arada. Kimler mi? 1. Sıra Adayı (DSP Kontenjanı) Hasan Erçelebi. 2. Sıra Adayı Ali Rıza Ertemur, 3. Sıra Adayı Mehmet Uğur Neşşar, 4. Sıra Adayı Birsen Çelik, 5. Sıra Adayı Bekir Kar, 6. Sıra Adayı Hüsamettin Ataman ve 7. Sıra Adayı Necdet Yılmaz. 2007seçiminde CHP Denizli’den vekil seçilerek Ankara’ya Hasan Erçelebi ve Ali Rıza Ertemur gitti. Bu fotoğraftaki 7 kişiden ikisi şimdi Denizli’nin iki ilçesinden Belediye Başkan Adayı. Ali Rıza Ertemur Pamukkale’den, Birsen Çelik Bozkurt’tan üçüncü kez Başkan Adayı. Fotoğraftaki 5. Sıra Adayı Bekir Kar ise 31 Mart Yerel seçimi için Çardak CHP’den Başkan Aday Adayı olmuştu ancak aday gösterilmedi. (Bu arada 6. Sıra Adayı Hüsamettin Ataman ise 2009 yılında CHP’nin Denizli Belediye Başkan Adayı olarak Başkan Nihat Zeybekci ile yarışmış ancak seçimi kaybetmişti) Bu isimlerin dışında AK Parti Denizli’den Mehmet Salih Erdoğan, Mehmet Yüksel, Dr. Mithat Ekici ve Selma Aliye Kavaf milletvekili seçilip parlamentonun yolunu tutmuştu. MHP’den ise Emin Haluk Ayhan Denizli Milletvekili seçilen isimlerden biri oldu.



ADAYLARIN TORUN SEVGİSİ
Belediye Başkanlığı için kıyasıya bir yarış sergileyen adaylar en çok da “bebeklere, çocuklara ve yaşlılara” ilgi gösteriyor ve bol bol “bebekli fotoğraflar” paylaşıyorlar. AK Parti Pamukkale Başkan Adayı Halil Pekdemir ile CHP Pamukkale Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur nerede bir çocuk veya kucakta bebek görseler hemen kucaklarına alıyor ve anne baba ve bebeklerle fotoğraf çektiriyor. Bebekli kadraj veren Başkan Adaylarının başında ise CHP’li Ali Rıza Ertemur ve AK Partili Halil Pekdemir geliyor.



(Ertemur ile Pekdemir’in yaşları birbirine yakın) Hazal, Dilan ve Esra Ertemur adında üç kızı bulunan Ali Rıza Ertemur henüz kayınpeder ve dede olmuş değil. Ancak seçim çalışmaları sırasında kucağına aldığı bebeklerle adeta “torun hasreti” gideriyor. Halil Pekdemir’in ise 4 torunu var. 3 oğlan, bir kız torun. “Daha çok torun da olabilir, sevgimiz artar” diyen Pekdemir “torun sevgisi hiçbirşeye değişilmez” demekten de kendini alamıyor.



VE ESKİ EKİP BULUŞTU…
Halil Pekdemir seçim çalışmaları sırasında son Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Belediye Başkanlığı döneminde Denizli Belediye Meclisi Üyesi olan “siyasi yol arkadaşları” Hüseyin Bağcı ve Hasan Abuş ile de bir araya geldi. Bağcı ve Abuş Pekdemir’e destek verdi. Hüseyin Bağcı ve Hasan Abuş’un belediye meclis üyeliği yaptığı dönemde İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürüten Halil Pekdemir, eski arkadaşları ile buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Evet, Halil Pekdemir; 2004-2011 yılları arasında Denizli İl Genel Meclisi Başkanlığı yapmış bir isim olarak AK Parti’nin her kademesinden politik aktörle çalışmış ve ilişkileri olan bir politikacı. Bu arada Pamukkale İlçesi’nin ilk dönem Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de 2011 ile Denizli’nin Büyükşehir statüsüne geçtiği 2014 yılına kadar Denizli İl Genel Meclisi Başkanlığı yapmıştı.



PEKDEMİR’DEN İHSAN KOÇYİĞİT VE AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ
Seçim gezi ve çalışmalarını tam sürat sürdüren Cumhur İttifakı Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir vefat ve taziye ziyaretlerini de ihmal etmiyor. Denizli Ağrı’lılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve AK Parti Pamukkale Belediye Meclis Üye Adayı İhsan Koçyiğit’in amca oğlu Mehmet Koçyiğit’in vefatı üzerine düzenlenen cenaze törenine katılan Halil Pekdemir, ardından da Koçyiğit Ailesi’ne taziye ziyaretinde de bulundu. 



ZOLAN VE PEKDEMİR’DEN “SAHABİYE VAKFI ZİYARETİ!”
Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Osman Zolan ile Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir Denizli Merkezli Sahabiye Vakfı’nın iftar yemeğine davet edildi. İftar yemeğine katılan Zolan ve Pekdemir, Sahabiye Vakfı üye ve öğrencileri tarafından ilgiyle karşılanırken, kendileriyle fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmadılar. Sahabiye Vakfı’nda çocuklar Zolan ve Pekdemir’in etrafında adeta sevgi çemberi oluşturdu.



FERUDUN ÜNAL FOTO
MHP Denizli’nin ağır topu ve son milletvekili seçiminin birinci sıra adayı, eski il başkanlarından Ferudun Ünal sosyal medya hesabından geçtiğimiz hafta bir fotoğraf paylaştı. “Bu fotoğrafın 1975 ye çekildiğinde henüz bir yıllık ocak genciydim. Gecelerde ‘Kaklık Ovası Bozkurt’ların Yuvası’ diye slogan atıldığı dönemlerde de salonlarda idim. Henüz bıyıklarımız terlememişti ama yüreğimiz çok büyüktü” paylaşımı yapan MHP’li Ünal eski Denizli’yi özleyenlere de bir nostalji gezintisi yaptırmış oldu.

fixed-whatsapp-icon