Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

459 Yazı

(EKOPOLİTİK) 7 VEKİLLİK İÇİN ŞİMDİDEN 67 ADAY!

**DENİZLİ’DE ŞU ANA KADAR CHP’DEN 23, AK PARTİ’DEN 21, İYİ PARTİ’DEN 13 VE MHP’DEN 10 KİŞİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNDA BULUNDU…

14 Mayıs Genel Seçimlerine 58 gün kala siyasi partilerde milletvekili aday adayı başvuruları tüm hızıyla sürüyor. Aday adayı hareketliliğinin en yoğun yaşandığı illerden biri ise Denizli oldu. Şu ana kadar CHP Denizli’den 23, AK Parti Denizli’den 21, İyi Parti Denizli’den 13 ve MHP Denizli’den 10 kişinin aday adaylığı başvurusunda bulunduğu bildirildi.



CHP; DENİZLİ’DE ÖN ARAŞTIRMAYI TAMAMLADI
CHP Genel Merkezi Denizli’de Ocak 2023 tarihinde “seçim öncesi araştırma ve yoklamalarına” başladı. Edinilen bilgiye göre Denizli'ye CHP Genel Merkezi’nden 2 heyet geldi. Parti yetkilerinden oluşan ilk heyet (ekip) CHP Denizli il, ilçe örgütleri ve belediye başkanlarını dinledi. Ve onlara kimleri vekil görmek istediklerini sordu. İkinci heyet ise, “sosyal araştırmacılar, halkla ilişkiler, psikoloji uzmanları ve kamuoyu araştırmacıları ile  toplum bilimcilerden” oluşan uzman bir ekip oldu. Bu heyet ise “vatandaşları, seçmenleri, STK temsilcileri ile parti kanaat önderlerini dinledi. CHP’nin Denizli’de (deprem sonrası nabzını da görmek için) bir anket çalışması daha yapacağı ve sonuçları önümüzdeki günlerde bir rapor olarak genel merkez yönetimine sunacağı kaydedildi. Öte yandan CHP Denizli’den vekil adaylığı için öne çıkan ve konuşulan isimler “Bülent Nuri Çavuşoğlu, Adil Demir, Mehmet Ali Orpak,  Arif Balkanay, Bilgehan Burgul ve Sedat Demirci” olurken, başvuruların ilk günlerinde toplam 23 aday adayı başvurusu yapıldığı da belirtildi.

EN GENÇ CHP’Lİ BİLGEHAN
BURGUL “YİNE VE YENİDEN”
Denizli CHP’de adaylık yarışı sürerken geçen seçimin Milletvekili Adayı Bilgehan Burgul 14 Mayıs Genel Seçimi öncesi CHP Denizli’den yeniden aday adayı oldu. CHP’nin en genç vekili olarak parlamentoya gitmeyi hedeflediğini söyleyen Burgul, “Bu ülkenin geleceğini gençler belirleyecek ve yazacak. 20 yıllık karanlık ülkenin genç politikacıları sayesinde dağılacak” dedi.  Bilgehan Burgul Haziran 2018 seçimlerinde CHP Denizli listesinin 8. Sırası adayı idi.



BİLGEHAN BURGUL KİMDİR?
19 yaşında iken CHP’nin Denizli listesinden 8. sıra adayı olarak Haziran 2018 seçimlerine katılan Bilgehan Burgul tekstilci biş iş insanı olarak Denizli’de faaliyet gösteriyor. Denizli Açı Temel Lisesi’nde orta öğretimini tamamlayan Burgul Antalya Bilim Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Kamu Yönetimini kazandı. Ancak hazırlık sınıfı için İngiltere Londra'da dil eğitimi gördü. Yüksek öğrenimi halen süren Burgul’un bir yandan da iş yaşamı sürüyor. Evet, politikanın Denizlili genç yüzü Bilgehan Burgul bir seçim öncesi yeniden aday ve şu anda 24 yaşında.



BAŞKAN ALİ ATLI'DAN “BABADAĞLI VEKİL” TEKLİFİ
Babadağ’ın CHP’li Belediye Başkanı Ali Atlı, TBMM’de bir Babadağlı vekilin olması konusunda ilginç bir çağrıda bulundu. Başkan Atlı, “İster CHP’den, ister AK Parti’den Babadağlı bir iş insanı vekil adayı gösterilmeli. Babadağ Denizli ve Türkiye iş dünyası için önemli bir merkez. Parlamentoya Babadağlı bir vekil gönderebilirsek hem Babadağ hem de Denizli iş dünyası rahat eder. En azından Mecliste kapısını çalacağımız bir isim olur” dedi.



OKTAY MERSİN’E RESMİ TEKLİF VAR!
Bu arada CHP Denizli Kurmayları’nın GESİFED Başkanı İş İnsanı Oktay Mersin’e vekil olması konusunda baskı yaptığı ve resmi teklif götürdüğü öğrenildi. Bu teklifte başı çeken ismin ise Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı olduğu kaydedildi. Oktay Mersin’in ise vekilliğe pek sıcak bakmadığı öğrenildi.



İYİ PARTİ İL BAŞKANI TUNÇTÜRK “VEKİL
ADAY ADAYLIĞI İÇİN 13 İSİM BAŞVURDU!”
Denizli İyi Parti’de başta Yasin Öztürk olmak üzere etkili bir başkanlık süreci örneği çizen İYİ Parti eski İl Başkanı Raziye Akışık en şanslı iki vekil adayı olarak görülüyor. Bu arada İyi Parti Denizli eski il başkanlarından Hasan Akgün’ün ismi de siyasi kulislerde sıklıkla geçiyor. Bu dönem için milletvekili adaylığında en çok konuşulan isimler; Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun ile Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Avukat Uğur Çizmecioğlu ve yıne belediye meclis üyesi Kerem Karaalp oldu. İYİ Parti Genel Merkezi’nin  “mevcut seçilmişler aday adaylığı için istifa etmesin” talimatına rağmen Çizmecioğlu, Karaalp ve bazı seçilmişlerin adaylık için istifa ettikleri bildirildi. İyi Parti Denizli İl Başkanı Özer Tunçtürk, şu ana kadar İYİ Parti Denizli’den başvuruda bulunan aday adayı sayısının 13’ü geçtiğini söyledi. Tunçtürk İYİ Parti’nin en fazla oy aldığı 5 il arasında bulunan Denizli’de bu sayının 20’yi geçmesini beklediklerini de söyledi.


 
MHP’DE KALKAN, İYİ PARTİ’DE AKIŞIK
14 Mayıs seçimlerinin iddialı aday adayları arasında özellikle kadın aday adaylarının güçlü isimler olması dikkat çekiyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın CHP Denizli’den banko liste başı olması beklenirken, MHP’li kadın Aday Mimar Leman Kalkan ve İyi Partili kadın aday il eski başkanı Raziye Akışık ile AK Partili kadın aday; AK Parti Denizli Kadın Kolları Başkanı Feride Dükel Kabadayılar’ında sıralama için oldukça iddialı oldukları gözleniyor.



MHP DENİZLİ’DE GENÇ BİR ADAY
ADAYI DAHA; HAMDİ YILMAZLI..
MHP Denizli’de aday başvuruları yoğun bir şekilde sürerken, vekil aday adaylığı için ilk  etapta “Cafer Birtürk, Leman Kalkan, Yusuf Garip, Feridun Ünal ve Mehmet Altıntaş” parti genel merkezine başvuru yapan isimler oldu. MHP Denizli’de son olarak genç ve başarılı bir iş insanı daha adaylık başvurusunda bulundu. Horoz Tuz Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Yılmaz’ında vekil adaylığı için başvurduğu MHP Denizli’de Aday Adaylığı için müracaat eden isimlerin sayısı 10’u geçti.

fixed-whatsapp-icon