Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

460 Yazı

(EKOPOLİTİK) 60 YAŞINDA ‘MASTER’A BAŞLADI…

**BUNA DENSE DENSE; "AZMİN ZAFERİ VEYA EĞİTİMDE BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ" DENİR!

**DENİZLİLİ İŞADAMI HALİL PEKDEMİR KÜÇÜK YAŞTA BAŞLADIĞI VE 40 YIL SÜREN KESİNTİSİZ İŞ HAYATINA “TİCARET VE POLİTİKANIN” YANISIRA BİR DE 3 DİPLOMA SIĞDIRDI. LİSE VE ÜNİVERSİTE DİPLOMALARINI ALDIKTAN VE 60 YAŞINDA 4 TORUN SAHİBİ OLDUKTAN SONRA ŞİMDİ DE MASTER EĞİTİMİ İÇİN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ’NE KAYDOLDU.


Denizlili azimli işadamı Halil Pekdemir 2000’li yılların ikinci yarısında başladığı “hem iş hem okul” serüveninde önce dışarıdan liseyi bitirdi. 2012 yılında lise diplomasını alan Pekdemir daha sonra, Okan Üniversitesi’nin 2 yıllık ön lisans programı olan  MYO Yerel Yönetimler Bölümü’ne kaydoldu. Bu okulu Onur Belgesi ile tamamlayan Halil Pekdemir daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne dikey geçiş yapıp 4 yıllık fakülteden mezun oldu.



İşletme Fakültesi’ni de yüksek not ortalaması ile bitiren Denizlili tanınmış işadamı Halil Pekdemir ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden master programı için davet aldı. Okuma aşkıyla yanıp tutuşan ve 15 yılda ard arda okullar bitiren Pekdemir Yüksek Lisans için davet aldığı İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi master programına hiç düşünmeden kaydını yaptırdı.



Denizli İş ve politika dünyasının tanınmış siması işadamı ve politikacı Halil Pekdemir şu sıralar yüksek lisansı da tamamlayıp eğitimdeki bu akademik başarı ile üniversite mezunu 2 oğlu Mustafa Can Pekdemir ve Ercan Pekdemir’i geçmeyi planlıyor. "Eğitimin yaşı olmaz" deyip son 10-15 yılını yarım kalan eğitimini tamamlamaya ayıran Denizli iş dünyası ve siyasetinin bu önde gelen ismi Halil Pekdemir kimdir? Ve bu okuma isteği ve hırsını neye borçludur? Gelin şimdi bu Denizlili işadamı ve politika neferi Halil Pekdemir’in “hayat mücadelesi, meşakkatli iş yaşamı, üstlendiği başarı ve sorumluluklarla dolu politik hayatına” bir göz atalım.



İŞTE 60 YAŞINDA VE 4 TORUNLA
MASTER YAPAN DENİZLİLİ İŞADAMI
“Halil Pekdemir 1 Kasım 1961 tarihinde Denizli’nin Alaattin Köyü’nde doğdu. Babası Hasan Hüseyin, annesi Ümmü Pekdemi’in 6 çocuğundan 4’üncüsüdür. Küçük yaşlardan itibaren babası ile tarla, çiftçilik ve hayvancılık işleri ile uğraştı. Zamanın şartları gereği babasının ısrarla okumasını istemesine rağmen çalışmak için okulunu devam ettiremedi. (İşte Pekdemir bu okuma isteği ve hırsını; babasının kendisi için yerine getirilmesi gereken bir vasiyeti olarak algıladı ve görev edindi) Ve ilerleyen zamanlarda hem iş hayatını, hem de eğitim hayatını birlikte başarı ile devam ettirdi.



2012 yılında Liseyi, 2018 yılında İstanbul Okan Üniversitesi ‘Yerel Yönetimler’ bölümünü Onur Öğrencisi olarak bitirdi. Dikey geçiş sınavını kazanıp 2019 yılında Lisans eğitimine devam ederek 2021 yılında Anadolu Üniversitesi ‘İşletme’ bölümünden Yüksek Onur Öğrencisi olarak mezun oldu. Bir ay önce İşletme Fakültesini bitiren Halil Pekdemir lisans mezuniyetinin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden Yüksek Lisans eğitimi daveti aldı. Ve hiç beklemeden master kaydını yaptırdı.” 



BAŞARILI İŞ HAYATI
1980 yılında Gülseren Pekdemir ile evlenen ve bugün 2 çocuğu ile 4 torunu olan Halil Pekdemir 20 yaşına kadar köyde sürdürdüğü hayatını 1981 yılında Denizli’ye taşıyarak ticari faaliyetlerine başladı. Market, Akaryakıt, Sera ve Besicilik sektörlerinde faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük 500 şirketi (Fortune 500 Türkiye ve Anadolu 500) içinde yer alan şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı'dır. Ticarete ve iş hayatına Denizli’de 1 personel istihdamı ile başlayıp Aydın, Manisa ve Afyonkarahisar’da devam ederek 1300 kişiye iş imkanı sunan Halil Pekdemir, (Pekdemir Çiftliği Şirketler Topluluğu) günümüzde örnek ve hayırsever bir iş adamı olmakla birlikte özellikle siyasi kimliğiyle de tanınmaktadır. Pekdemir, toplumsal hayatın gelişiminde uzun soluklu ve sürdürülebilir birçok Yardım ve Sosyal Sorumluluk faaliyetlerine de devam etmektedir.



POLİTİK HAYATI
2001 yılından itibaren AK Parti kurucu üyeleri ile birlikte politikaya girdi. Denizli AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Denizli Merkez AK Parti İl Genel Meclisi Üyeliğine seçildi. 2 Dönem Denizli AK Parti’den İl Genel Meclisi Başkanlığı yaptı. 2011 Genel Seçimlerinde AK Parti 6.sıra Denizli Milletvekili adayı oldu. 2014 Mart Seçimlerinde Acıpayam AK Parti Meclis Üyeliğine seçildi. DeAK Parti Yerel izli Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. AK Parti Denizli Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı olarak görev aldı. Denizli AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevini yürüttü.



STK’LAR, ODALAR VE DERNEKLERDEKİ GÖREVLERİ
Denizli MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği ve Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı, 2007-2010 yılları arasında Denizlispor Başkan Yardımcılığı görevi, Denizli Milli Eğitim Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Denizli Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Hizmet Destekleme Derneği Başkanlığı, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Denizli Ticaret Borsası Meclis Üyeliği ve Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı gibi görevler üstlendi. (Bu arada Acıpayam Alaattin kasabasında Hacı Hasan Hüseyin Pekdemir İlkokulu ve Gülseren Çocuk Evi isimli eğitim kurumları yaptırdı ve onlarca Üniversite Öğrencisine burs verdi)



“OKUMA” İÇİNDE UHTE KALAN
HERKESE ÖRNEK OLSUN!
Evet, iş hayatının en başarılı döneminde liseden başlayarak üniversiteye ve hatta yüksek lisansa kadar giden bir azim ve başarı öyküsüne imza atan Denizlili İşadamı Halil Pekdemir bütün bunları içinde olduğu iş yoğunluğu ve politik görevlerine rağmen başardı. Hem de 50-60 yaşından ve 4 torundan sonra.  O bu başarısı ile “okumanın ve öğrenmenin yaşı yoktur” sözünü en net ve en iyi anlatan bir isim oldu. Ne diyelim? “İçinde okul ve okuma uhtesi kalan herkese örnek olsun!”

fixed-whatsapp-icon