POLİTİKA

ZEYBEKCİ YENİDEN ADAY MI? CANLI YAYINDA AÇIKLADI

ZEYBEKCİ YENİDEN ADAY MI? CANLI YAYINDA AÇIKLADI
Önceki Dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Fox TV’de Çalar Saat programına katıldı. Zeybekci, İsmail Küçükkaya’nın Hükümetin eğitim ve sağlık alanındaki çalışmaları ile ilgili sorularını yanıtlarken, Ali Babacan’ın söylemlerini de değerlendirdi. İzmir’i anlatan Nihat Zeybekci, yeniden aday mı ? sorusunu da yanıtladı. 

Önceki Dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, öncelikle hayatının nasıl geçtiği ile ilgili soruya yanıt verdi. Son dönemde hayatının İzmir Denizli arasında geçtiğini belirten Zeybekci “İzmir’deki tüm AK Parti kongrelerine katıldım. Üç gün Denizli, üç gün İzmir, bir günde köy mahalle geziyoruz” dedi.



“EĞİTİM ALANINDAKİ UYGULAMALARI DOĞRU BULUYORUM”

Eğitim alanındaki son karar ve icraatları değerlendiren Nihat Zeybekci “Üniversiteye ve liseye başlayan çocuklarım var. Türkiye olarak olağanüstü bir hal yaşıyoruz. Önce sağlık. Herkesin sağlığı güvence altına alınsın, gerisi gelir. Uygulamaları doğru buluyorum. Öğrenciler bu dönem farklı bir eğitim görüyorlar. Tabi ki yüz yüze eğitim gibisi yok. Yüz yüze eğitim diğer sınıflarda da başlıyor. Gerisi de gelir diye düşünüyorum. Bunlar da olumlu şeyler” dedi.

“SAĞLIKTA MUHTEŞEM İŞLER YAPILDI”
Koronavirüsle mücadele konusunda yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirme yapan Zeybekci “En yakınınıza gelene kadar ciddiye almıyorsunuz. Yakınınıza geldiğinde farkındalık ve tedbiriniz artıyor. Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, Bilim Kurulu’nun çağrılarına uymak lazım.  Maske, mesafe ve temizlik; bunları dikkate almak lazım. Şu anki sağlık sistemini ben başarılı buluyorum. Tedbir ve tedavi yöntemlerini iyi buluyorum. Hastalığa hepimiz yakalanabiliriz. Bakın firmamızda çalışanımız hastanede tedavi altında. Tedavi anlamında kendilerini güvende hissediyorlar. Sağlık çalışanlarımız çok yoruldu. Allah razı olsun onlardan. Evinde tedavi olan insanları görüyoruz, her gün sağlık çalışanları gidip onlara bakıyorlar. Sağlık alanındaki başarı gözle görülür bir şey. Açılan Şehir Hastanelerini yerinde gördüğünüzde ne muhteşem olduğunu Türkiye’nin ne kadar önemli bir tedbir aldığını, nasıl bir hazırlık içinde olduğunu görüyorsunuz. Şehir Hastaneleri ile ilgili eleştiriler vardı. Bakın muhteşem işler yapıldı” diye konuştu. 



ALİ BABACAN’IN SÖYLEMLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Programda Ali Babacan ile ilgili de değerlendirme yapan Zeybekci “Davetiniz üzerine vicdanen sorumluluklarım nedeniyle gelmek istedim programınıza. Programınızı izliyorum. Cumhurbaşkanımızla ilgili bunlar halktan kopuk diyor. Dedim bunları kim söylüyor. Ali Babacan söylüyor. Bunu Türkiye’de söylememesi gereken kişilerden biri Ali Babacan’dır. Ali Babacan ile çok özel şeylere şahidim. Biz Cumhurbaşkanımızla ailecek tatile gittik. İki aile var. Sayın Cumhurbaşkanımızın Ailesi ve Bizim Ailemiz. Bunları ilk defa anlatıyorum. Orada üçüncü bir aile vardı. Sayın Babacan ve Ailesi. Cumhurbaşkanımız Ali Babacan’ı bir ağabey kardeş gibi sevdiğine şahit oldum. Çocuklarını Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi evladı gibi sevdiğine ben şahit oldum. Bu ortamlardan gelen birisinin vefasızlık anlamında böyle olmaması lazım. Bu kardeşlik hukuku içinde olduğunuz kişiye halktan kopuk demek yakışan bir şey mi. Bunu başkaları söyleyebilir. Siyaset hırsı bu olmamalı. Benim vicdanım bunu kaldırmıyor. Erdoğan’ın halkla olan ilişkisini 1994’den beri görüyorsunuz. Tayyip Erdoğan halktan kopuk birisi mi Allah aşkına. Dostluk bu olmamalı. Siyaset anlayışı bu olmamalı. Ali Babacan noktasındaki bir insan bu duruma gelmemeli” dedi. 

“ÜLKENİN GELECEĞİ KONUSUNDA İYİMSERİM”
Ülkenin geleceği ile ilgili ne düşünüyorsunuz? şeklindeki soruyu da yanıtlayan Önceki Dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci “Ülkenin geleceği konusunda gayet iyimserin. Birinci ve ikinci çeyrekte Dünyada en olumlu ülke Türkiye. Bunu OECD söylüyor. Pandemi döneminden geçiyoruz. Her şey yerle bir. Ben bir sanayiciyim. 1200’ün üzerinde çalışanımız var. Bir arkadaşımızı bile işten çıkarmadık. Kısa çalışma ödeneği var. İşten çıkarmaların olmadığı tek ülke Türkiye’dir.  Ben bir ihracatçıyım. Mart, Nisan, Mayıs’ta yüzde 50 düşüş yaşadık. Haziran ayından itibaren yükselişteyiz. Yılbaşına kadar başa baş duruma gelecek. Olağanüstü hal yaşıyoruz. Yiğidi öldürmeden hakkını verelim. Türkiye’de insanlar bu dönemde işten çıkarılmadıysa, çarklar dönmeye devam ettiyse, bunda hükümetin aldığı hızlı kararlar etkili oldu” diye konuştu. 



İZMİR İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Nihat Zeybekci programın sonunda İzmir ile ilgili de konuştu. Zeybekci, İzmir’de yerel seçimlerde aldığı oy oranı için “Muhteşem seçim kampanyası yaptık. En yüksek oyu yüzde 39’la aldık. Başarı mıdır? Benim için kazanamadığınız zaman başarısızlıktır. Dersler çıkardık. İyi şeyler çıkardık. Çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Zeybekci, “Yeniden adaylık çalışması mı?” sorusuna, “Yok öyle bir çalışma değil” yanıtını verdi. Zeybekci İzmir’le ilgili “İzmir Dünyada 1 numara olacak potansiyele sahip bir şehir… İzmir sorunları itibariyle hak ettiği noktada değil. İzmir birçok zenginliğine rağmen 1 milyon turist bile alamadı. İzmir’de genç işsizlik oranı yüksek. Beyin göçü de fazla… Varlık içinde İzmir bunları değerlendiremiyor” açıklamalarını yaptı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon