EKONOMİ

METROPOL KADINLAR’A ÜLKÜ EMER KONUK OLDU

METROPOL KADINLAR’A ÜLKÜ EMER KONUK OLDU
Denizli Metropol’de Metropol Kadınlar Programında konuğumuz Çevre Yüksek Mühendisi Ülkü Emer oldu. Denizli’de çevre konusundaki yaptıklarıyla dikkat çeken Emer, çalışmalarını anlattı.

Denizli iş hayatındaki başarılı iş kadınlarının iş ve sosyal yaşamlarını izleyicilerle buluşturan Metropol Kadınlar Programına katılan ve öncelikle Gümüşsu Arıtma Tesisinin kuruluşunda görev aldığını kaydeden Çevre Yüksek Mühendisi Ülke Emer “Türkiye’de rakip firmaların bir araya gelip üretim esnasındaki oluşan atık sularını arıtmak için kurulmuş tek firmadır. 1998 yılında tesis faaliyete geçti. Denizli’de zaman içinde birçok arıtma tesisine öncülük ettik. Daha sonra analiz ve laboratuvar binamızı yaptık kendi imkan ve kazançlarımızla. 2008 yılında laboratuvarımızı büyüttük. Kapsam genişlettik. İş Sağlığı Güvenliği Yasası ile ölçümlerde yapmaya başladık. Orada iki kişiyle başladık. Şimdilerde 30 kişi ile çalışıyoruz” dedi.



2011 yılında ilk iki çocuğunun isimlerini koyarak DUYEM’i kurduklarını kaydeden Emer, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ile birlikte üçüncü çocuğunun ismini koyarak Kerem Firmasını faaliyete geçirdiklerini belirterek “Denizli’de bir ilk olan ÇED Yeterliliğini aldık. Sonra ilk yardım eğitim merkezini kurduk Kerem Firması bünyesinde. Üç çocuk ve üç yeri. Ben şimdilerde müdürlük yapıyorum. Geldiğimiz nokta böyle. Severek ve hedefler koyarak geldik bu günlere. Faydalı olabilme adına yaptık bu işleri. Çevre Mühendisi olarak çıktığım bu yolda şu an 90 kişi ile çalışıyoruz. Çalışmayı çok seviyorum” diye konuştu.




Çalışan kadrolarında kadınların ağırlıkta olduğunu kaydeden Ülke Emer, “Kadınlarla çalışmayı tercih ediyorum. Daha titiz ve detaycılar. Genç mezun geliyor. Çalışıyor. Evleniyor. İş alımlarında özellikle laboratuvar kısmında personelimizi kendimiz yetiştirdik.  Biz bir aileyiz. Firmalarımızda bir istikrar söz konusu. Ailem bizler okuyalım diye çok büyük fedakarlıklar yaptı. Ağabeylerim ve benim bu aşamaya gelmemdeki en büyük etken annemdir. Benim kızım küçükken ev hanımı annelere özeniyormuş. Şimdi ise iyi ki çalışmışsın diyor. Bizim gibi çalışan annelerin çocukları hayata çok daha erken atılıp, ne istediklerini bilen bireyler olarak yetişiyor" dedi. 

METROPOL KADINLA'IN KONUĞU ÜLKÜ EMER

 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon