EKONOMİ

YÜKSELEN KURUYEMİŞ FİYATLARI DÜŞER Mİ?

YÜKSELEN KURUYEMİŞ FİYATLARI DÜŞER Mİ?
Türk insanının en büyük eğlencelerinden, vazgeçilmezlerinden biri olan kuruyemişin fiyatları son zamanlarda oldukça yükseldi. Artan fiyatları Seyran Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çaputçu, Denizli Metropol’e değerlendirdi. Fiyat artışı neden kaynaklanıyor, artış sürer mi? Cevapları Haberimizde…

ÖZEL RÖPORTAJ
Bütün sektörlerde olduğu gibi kuruyemiş sektöründe de son zamanlarda fiyat artışları dikkat çekerken, fiyatların geri gelip gelmeyeceğini Seyran Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çaputçu, Denizli Metropol’e özel değerlendirdi.

LEVENT ÇAPUTÇU'NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ....

Çaputçu “Son bir, bir buçuk yıldır ciddi bir artış var. Arz taleple direk ilişkilendirilen bir konu. Mahsullerdeki sıkıntı, yağışların az olması, sulamaların yetersizliği, gübre fiyatlarının artışı, döviz kurundaki artış… Bunlar hep maliyetleri etkileyen faktörler… Birçok yerli ürün var ama, kuruyemişin ana ürünlerinden üçü olan badem, ceviz ve kaju… Bunlar yüzde 90 ülkeye ithal geliyor. Kurdaki artış fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Önümüzdeki sezon ben artışların devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü kuraklık ve maliyet artışları sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada etkili… Eskiden bir laf vardı “çerez parası” diye artık öyle bir laf kalmadı. Tüketim de artmaya devam ediyor. İnsanlar sağlıklı atıştırmalıklara ilgi gösteriyorlar. Ceviz, badem, fındık, kabak çekirdeği, leblebiye ilgi büyük. Evet tüketim artıyor, ancak fiyat artışları da sürecek gibi görünüyor” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon