EKONOMİ

YILIN İLK 8 AYINDA KİME NE KADAR CEZA KESİLDİ? BAKAN AÇIKLADI

YILIN İLK 8 AYINDA KİME NE KADAR CEZA KESİLDİ? BAKAN AÇIKLADI
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bu yılın ilk 8 ayında gerçek ve tüzel kişilere ne kadar ceza kesildiğini açıkladı.

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen Balkan Rekabet Platformu toplantısında konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bakanlık olarak denetimleri ihmal etmeden yürüttüklerini ifade etti. Bolat, "Bu yılın ilk 8 ayında 127 bin gerçek ve tüzel kişiye 1 milyar 218 milyon TL idari para cezası kesilmiştir." dedi. Rekabeti sınırlayan faaliyetleri engellemek amacıyla çeşitli düzenlemeler yapıldığını ve denetimlerin arttığını vurgulayan Bolat, motorlu kara taşıtları, meyve-sebze ticareti, lisanslı depoculuk ve emlak ilan sektörüne yönelik düzenlemelerin hayata geçirildiğini kaydetti.

Rekabet Kurumu’nun 2023 yılı denetimlerinde 142 firmaya toplam 4,8 milyar TL idari para cezası kesildiğini belirten Bakan Bolat, kurumun rekabeti sınırlayan faaliyetlere karşı etkin şekilde çalıştığını dile getirdi. Bolat, rekabet hukukunun sadece bugünün değil, geleceğin de adil ve rekabetçi bir piyasa düzenine sahip olmasını sağladığını ifade etti.

Balkan Rekabet Platformu'nun kurulmasının önemine değinen Bolat, bölgedeki ticari ilişkilerde rekabet hukukunun ortak standartlar doğrultusunda yürütülmesinin gerekliliğine dikkat çekti. Bolat, "Bu platform ile hem bölgesel hem de küresel ekonomi politikalarına katkı sağlayacak, adil ve açık pazarlar oluşturmayı hedefliyoruz." dedi.
İHA .

İHA .

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon