POLİTİKA

VEKİL YILDIZ “İŞİMİZ GÜCÜMÜZ DENİZLİ”

VEKİL YILDIZ “İŞİMİZ GÜCÜMÜZ DENİZLİ”
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, yeni yasama yılını Denizli Metropol’e değerlendirirken, Denizli yatırımlarının takipçisi olacağını kaydetti.

Yeni Yasama Yılı başladı. TBMM’de yoğun geçecek günlerin öncesinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, yeni dönemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle Avrupa Konseyi ve NATO görevleri de bulunan Vekil Yıldız “Benim yoğun bir Avrupa Konseyi ve NATO mesaim olacak. Maalesef Avrupa kurumlarında durumumuz iyi değil. Çok eleştiri hatta yaptırım tehditleri var. Parlamenter diplomasiyi yoğun olarak kullanmamız gerekiyor. Ayrıca TBMM bünyesinde daha düzgün bir yasama süreci yürütülmesi için uğraşacağım” dedi.
 
“DENİZLİ YATIRIMLARININ TAKİPÇİSİYİZ”
Mecliste Denizli yatırımlarının takipçisi olacağını da sözlerine ekleyen Vekil Yıldız “Yeni Yasama yılında Denizli’nin geneli için vadettiğimiz, Şehir Hastanesi, Stadyum, Otoyol, Müze gibi projelerin yanı sıra demiryolu bağlantısının geliştirilmesi, Çardak Organize Sanayi Bölgesinin doğalgaz bağlantısı ve sulama projelerine odaklanacağım” diye konuştu.



DIŞ POLİTİKA UZMANI

2018 yılında milletvekili seçilen Yıldız, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Başkanlığı’nın yanında NATO-PA Türk Grubu Üyesi olarak çalışmalarını aktif olarak sürdürüyor. Dışişleri Bakanlığında merkez görevleri çerçevesinde Ortadoğu, Irak, istihbarat, Konsolosluk ve Protokol konularından sorumlu birimlerde çalışan Yıldız, yurtdışında ise farklı ülkelerde Ateşe, Başkonsolos, Müsteşar ve Büyükelçi olarak önemli görevlerde hizmet verdi. 2014 yılında Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığına, Cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından ise Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanlığı görevine getirilmiş, 2016 yılında ise Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon