EKONOMİ

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE STAJ ÇAĞRISI

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE STAJ ÇAĞRISI
Denizli Metropol’de yeni yayın döneminin iddialı programlarından Metropol Meydanı; üçüncü bölümünde Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu’nu ve Fashıon Week 2021 katılımcı firmalarının temsilcilerini ağırladı. DETGİS Başkanı Mukaddes Başkaya, öğrencilerin teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitim için ilk sınıftan itibaren Denizli’deki firmalarda staj yapmaları gerektiğini söyledi.

ÖZEL HABER
Yeni yayın dönemine 1 Eylül 2021 itibariyle start veren Denizli Metropol, yeni döneme yeni programı ile “Merhaba” dedi. “Metropol Meydanı” programı başladı. İlkinde DESİAD Yönetim ve İstişare Kurulu Üyeleri, ikincisinde ise Pamukkale Üniversitesi Yönetim kademesini ağırlayan Metropol Meydanı, üçüncü bölümünde ise Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu’nu ve Fashıon Week 2021 katılımcı firmalarının temsilcilerini ağırladı. DETGİS Başkanı Mukaddes Başkaya ve kurmayları ile etkinlik katılımcıları; Fashion Week’i tüm yönleriyle bu programda anlattı. DETGİS çalışmaları, ihracat,  markalaşma, tekstil sanayindeki çalışan bulamama sıkıntısı ve yeni projelerin konuşulduğu program yine büyük beğeni toplayarak izlenme rekoru kırdı. DETGİS Başkanı Mukaddes Başkaya, öğrencilerin teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitim için ilk sınıftan itibaren Denizli’deki firmalarda staj yapmaları gerektiğini söyledi.



Başkan Başkaya “Türkiye’de üniversite – sanayi iş birliği çok geç kalınmış bir konu. Sürekli konuşulan ama çözüm bulunamayan bir konu. Denizli’yi ele alalım mesela. Tekstile bakalım. Tekstil mühendisliğini konuşuyoruz. Mühendis yok diyoruz. Bu kentte Moda Tasarım Bölümü yeni kuruluyor. Çoktan çözüme ulaşmalıydı. Yeni Rektörümüz bu konuda hassas. Kendisiyle bu konuları görüştük. İvme kazandı. Öğrenciler stajlarını birinci sınıftan itibaren yapmalı. İşi öğrenmeye çalışmalı. Hangi birimi tercih ederse son sınıfa geldiğinde işi de hazır olacak. 4. sınıfa gelip CV’sini bırakıp ben işe girmek istiyorum dediğinde 10 kişiden biri tercih ediliyor. Mühendis olmuş ama hiçbir şey bilmiyor. Deneyimi yok. O yüzden öğrencilerimiz birinci sınıftan itibaren mutlaka staj yapmalılar. Tüm işletmeler açık. Herkes eleman arayışı içinde” diye konuştu.

DETGİS BAŞKANI MUKADDES BAŞKAYA’NIN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon