SPOR

ULUSLARARASI PAMUKKALE GRANFONDO BİSİKLET YOL YARIŞI 14-15 EYLÜL’DE DENİZLİ’DE…

ULUSLARARASI PAMUKKALE GRANFONDO BİSİKLET YOL YARIŞI 14-15 EYLÜL’DE DENİZLİ’DE…
Denizli, önemli bir bisiklet yarışına ev sahipliği yapacak. Önemli kurum ve kuruluşların desteklediği Metropol TV’nin medya sponsoru olduğu Uluslararası Pamukkale Granfondo Bisiklet Yol Yarışı 14-15 Eylül’de… Organizasyonun tanıtımı ve duyurusu için basın lansman toplantısı düzenlendi…

Denizli 14-15 Eylül 2024’de ilk defa çok önemli bir Bisiklet yarışına ev sahipliği yapacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Organize Sanayi Bölgesi, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası gibi çok önemli kurum ve kuruluşun desteklediği Metropol TV’nin medya sponsoru olduğu Uluslararası Pamukkale Granfondo Bisiklet Yarışı Denizli Valiliğinin himayesinde Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilecek.

Uluslararası Pamukkale Granfondo Bisiklet Yol Yarışı 14-15 Eylül’de… Organizasyonun tanıtımı ve duyurusu için basın lansman toplantısı düzenlendi… Toplantıya Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Denizli Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Ayşe Sarıkaya, Uluslararası Pamukkale Granfondo Bisiklet Yarışı Organizasyon Yönetmeni İlker Cömert, yarış destekçilerinden Altınbaşak Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan, Üstek Grup Başkan Vekili Muhammed Üstek, Özel Egekent Hastanesi Genel Müdürü Zehra Üstek Künarcı katıldı.



500’E YAKIN BİSİKLET TUTKUNU KATILACAK  
İlk sözü alan Uluslararası Pamukkale Granfondo Bisiklet Yarışı Organizasyon Yönetmeni İlker Cömert, tüm Türkiye’den 500’e yakın bisiklet tutkununun katılacağı yarışta uluslararası katılımcılarında yer alacağını, 2 gün boyunca kurulacak EXPO alan ve etkinliklerle şenlik havasında gerçekleşecek Granfondo Bisiklet Yarışı’nın Türkiye’de sadece 5 ilde düzenlenen ve Avrupa ve tüm dünyada önemli karşılığı olan bir organizasyon olduğunu söyledi. Yarış kapsamında Pamukkale Kocaçukur Tesislerinde tüm firmaların katılımı ile stantdların kurulacağını ve alanda iki gün boyunca etkinlikler gerçekleştirileceğini söyleyen İlker Cömert, Uluslararası Pamukkale Granfondo Bisiklet Yarışı’nın 15 yaşından 75 yaşına kadar profesyonel ve amatör kadın erkek bisiklet tutkunlarını bir araya getireceğini açıkladı. 

8 ÜLKEDEN KATILIM VAR
Cömert “Bu organizasyon Türkiye’de sadece Ankara, İstanbul, İzmir ve Muğla’da düzenlenmiş önemli bir etkinlik. Bu sene Denizli Vali Ömer Faruk Coşkun ile Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman’ın ısrarlı takipleri ile faaliyet programına alındı. Yarışmacılar 54 km’lik kısa parkur ya da 85 km’lik uzun parkurdan birini seçerek kıyasıya mücadele sergileyecek. Türkiye’nin sanayi devi, dünya tekstilinin başkenti ve birçok spor takımını giydiren Denizli’miz bu konudaki ününü bu tarz organizasyonlarla destekleyecek ve daha da büyümesine büyük katkı saplayacak. Bu sene ilki olması nedeni ile az da olsa uluslararası bir katılım var. 8 ülkeden sporcularımız olacak. ben tüm sponsor firmalarımıza tüm destekçilerimize teşekkür ediyorum” dedi.



ASIL AMAÇ SPOR TURİZMİ OLUŞTURMAK
Asıl amaçlarının Denizli’de spor turizmini oluşturmak olarak açıklayan Uluslararası Pamukkale Granfondo Bisiklet Yarışı Organizasyon Yönetmeni İlker Cömert “Denizli ve Pamukkale’deki güzel rotalarla insanları tanıştırmak istiyoruz. Pamukkale ve Denizli’nin bu yönünü ortaya çıkarmak niyetindeyiz. Antik kentlerin bu organizasyonda önemi çok büyük. Hedefimiz kültürel olarak da Denizli’nin tanıtımı” diye konuştu.



“BU ORGANİZASYONUN DENİZLİ’DE OLMASI BÜYÜK ŞANS”
Ardından söz alan Denizli Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Ayşe Sarıkaya ise organizasyonun çok büyük ve önemli olduğunu belirterek “İlimizde yapılan tüm organizasyonlarda varız. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak spor organizasyonlarına destek oluyoruz. Sanatı, sporu, kültürü önemsiyoruz.  Uluslararası Pamukkale Granfondo Bisiklet Yol Yarışı’nın Denizli’de olması bizim için büyük bir şans. Bu yarışmanın farkındalık yaratacağını düşünüyorum. tüm sporculara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.



“DESTEK OLMAKTAN DOLAYI ONUR DUYDUK”
Daha sonra söz alan Üstek Grup Başkan Vekili Muhammed Üstek ise, Üstek Grup olarak spor ve sporcunun her zaman yanında olduklarını ve tüm spor organizasyonlarına ve kulüplere destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Üstek “Üstek Grup olarak bu organizasyona destek olmaktan mutlu ve onurluyuz” diye konuştu.



“DENİZLİ’NİN SPORDA DA MARKA KENT OLMASI İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ”
Basın toplantısında son sözü alan Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ise “Sporun birleştirici gücü çok önemli. spor ortak bir dil. Üretim ve sanayide marka kent olan Denizli’nin sporda ve spor organizasyonlarında da marka kent olması için çaba içindeyiz. Bu yarışın Denizli’de yapılması çok çok önemli. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyor, sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.  
 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon