YAŞAM-GÜNCEL

ULU ÖNDER ATATÜRK’Ü SAYGI MİNNETLE ANIYORUZ

ULU ÖNDER ATATÜRK’Ü SAYGI MİNNETLE ANIYORUZ
10 Kasım Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84. yıldönümü nedeni ile Denizli Protokolü anma mesajları yayımladı. Yayımlanan mesajlarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk minnet ve şükranla anıldı.

İŞTE O MESAJLAR:

DENİZLİ VALİSİ ALİ FUAT ATİK
“Yüce Türk milleti Orta Asya’dan günümüze ulaşan kutlu yolculuğunda mevcudiyetinin devamı için ter döken, kan döken, can veren hiçbir kahramanını unutmamış; onların hizmetlerini ve isimlerini ebediyen var olacak gönül defterine silinmez harflerle yazmıştır. Bu anlamda milletimiz, Türk’ün özgürlüğü, selameti ve refahı için ömrünü tüketen Ata’sını, onun ilkelerini ve aziz hatırasını hiçbir zaman unutmamış ve bundan sonra da unutmayacaktır. Bizler için 10 Kasım, Türk milletinin istiklaline ve istikbaline adanan fedakarlıklarla dolu, 57 yıllık bir ömrün sona erdiği yas günü değil; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini, yeniliklerini ve en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni anlama günüdür. 10 Kasım, milletimizin büyük emeklerle, benzersiz fedakarlıklarla kurup geliştirdiği bu şanlı devleti, daha da güçlendirerek geleceğe taşıma azminin tazelendiği gündür. Birlikte ve özgür yaşama azmi kırılmadıkça bir milletin asla yok edilemeyeceğini, vatanı bildiği topraklarının asla elinden alınamayacağını tüm dünyaya ispatlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gerçekleştirdiği inkılâplar ile bizlere çağdaş bir cumhuriyet armağan etmiştir. Ulu önder; çağının gerçeklerine hakimiyeti, engin ileri görüşlülüğü, barışa ve insani değerlere evrensel boyutta verdiği önemle de sadece Türk milletini değil, dünyadaki diğer milletleri de etkilemiş; dünyanın saygısını kazanmış bir lider, yaşadığı çağa damgasını vuran önemli bir önder olmuştur. Bu anlamda maddi ve manevi varlığını, çok sevdiği milletine ve insanlığa adamış Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan vefa borcumuzu, her 10 Kasım’da yalnızca matem havasına bürünerek değil, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için -tıpkı bağımsızlık Mücadelesinde olduğu gibi- canla başla çalışarak gösterebileceğimizi düşünüyorum. Görev ve sorumluluklarımızı icra ederken Atatürk ilkeleri ve milletinin âli hedefleri doğrultusunda hareket eden, ülkesini daha iyi bir geleceğe taşımak için çabalayan her Türk, hiç şüphesiz Atatürk’ü gerçekten anlayan bireyler olacaktır. Ey Büyük Atatürk, Emanet aldığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni kazanım ve değerlerine sahip çıkarak işaret ettiğin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle var gücümüzle çalışıyoruz. Şartlar değişse de vazifemiz aynı vazife, yüreğimiz aynı yürek, yolumuz aynı yoldur.   Ülkemiz; bölgesinde ve dünyada söz sahibi, demokratik ve insan haklarına dayalı, sosyal bir hukuk devleti olarak emin adımlarla yoluna devam etmekte; aziz milletimiz, daha müreffeh ve aydınlık yarınlara kararlılıkla yürümektedir. Bu duygu ve düşünceler ile hayatı boyunca sürdürdüğü özgürlük ve uygarlık mücadelesinde gücünü Türk milletinden alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını saygı ile yâd ediyor; ulu önderi, aziz şehitlerimizi ve ülkemizin selameti için emek veren tüm kahramanlarımızı şükran, minnet ve rahmetle anıyorum”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI
DENİZLİ MİLLETVEKİLİ GÜLİZAR BİÇER KARACA
“Bizler; Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma mücadelemizde, geçmişimizden aldığımız güce güç katan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve devrimleri ışığında geleceğe güvenle yürüyen Cumhuriyet çocuklarıyız. Bizler; Atatürk’ün bizlere bıraktığı mirası, Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu yurttaşları olarak laik, demokratik ve sosyal hukuk devletinin kazanımlarının tırpanlanmasına izin vermeyen Cumhuriyet kadınlarıyız. Bizler; Millet egemenliğinin inşası ve emperyalizme karşı mücadelesiyle, “yurtta ve dünyada barış” ülküsüyle mazlum milletlerin umudu dünyaya örnek bir liderin devrimleriyle olduğu kadar eserleriyle de ekonomiye, bilime, eğitime, kültüre, sanata, spora yaptığı tartışmasız katkılardan, vatan sevgisinden ve mücadelesinden ilham alan Cumhuriyet gençleriyiz. Bizler; Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmış olarak gireceğimizin sözünü veren fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür Cumhuriyet yurttaşlarıyız. Bizler; toplumsal kutuplaşmayı derinleştiren, Cumhuriyet demekten korkan ihanet elçilerinin, Atatürk düşmanlığından medet uman karanlık ellerin, hak ve özgürlükleri, toplumsal barışı zedeleyen ihanet çetesinin karşısındaki toplumsal barışa inanan, ayrısı gayrısı olmayan bir Türkiye için çalışan “kimsesizlerin kimsesi”yiz. Hepimiz; derin bir saygı ve özlemle andığımız Atatürk’ün evlatlarıyız. Tek bir düşümüz var: Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak. Tek bir hedefimiz var: Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da hatırlattığı gibi, özgürlük ve bağımsızlığı karakter edinen Atatürk’ü ve devrimlerini bugün hala hedef alan zihniyetlerin, düşünce setleri felç bir yıkım ekibinin olması, utanç vericidir. Bugünleri borçlu oldukları Atatürk’e dil uzatmaya yeltenenlere en güzel cevabı Atatürk’ün sözlerini hatırlatarak veriyoruz. “Biz cahil dediğimiz zaman mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.” Ebediyete intikalinin 84. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, gazilerimizi şükranla anıyorum”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
"Yaşamı, felsefesi ve ilkeleriyle aziz Türk milletine yön veren İstiklal Mücadelesi'nin Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü vefatının 84. yılında rahmet,  minnet ve özlemle anıyoruz. Tüm dünyaya Türk milletinin hiçbir şekilde başka bir bayrak altında yaşamayacağını gösteren eşsiz liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yarınlarımızın da her daim kutup yıldızı olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı bu yolda her geçen gün daha kararlı bir şekilde koşmaya, daha sıkı çalışmaya ve hiç durmaksızın aziz milletimiz için gayret etmeye devam edeceğiz. Bu duygularla cennet vatanımızın uğruna canını, kanını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi yad ediyor, cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, özlem ve minnetle anıyoruz"

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ
PROF. DR. AHMET KUTLUHAN
“Toplumların tarihteki yerleri, yetiştirdikleri bireylerin eserleri ve etkisi ile ilişkilendirilebilir. Köklü bir geçmişe sahip olan Yüce Türk milleti, sayısız bilim insanı, fikir adamı ve lider yetiştirebilen büyük uluslar içerisinde yer almıştır. İşte, milletimizin yetiştirdiği büyük önderlerden biri de her zaman ilham kaynağımızı oluşturabilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. O, askeri, siyasi ve toplumsal liderlik kimliklerinin yanı sıra kültüre ve bilimin her alanına değer vermesiyle dünya çapında kendisinden söz ettirebilmiş müstesna bir karakterdir. Ulu Önder, hiçbir zaman umutsuzluğa boyun eğmeyerek; cesaret, kararlılık ve zafer yolunda kadın, erkek, genç, ihtiyar demeksizin attığımız iman dolu emin adımlara öncülük etmiştir. “Beni görmek demek, behemahal, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir” sözü ise O’nun fikri ve hissi duruşunu net bir şekilde ifade etmektedir. En büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet bırakan Atatürk’ün bu mirasını onur ve gururla yaşatıp ilimle daha da yükseklere çıkarmak, elbette Türk gençliğinin en büyük sorumluluklarındandır. Söz konusu ivmeyi sürdürme noktasında bizler de eğitim, bilim, sanayi ve teknoloji gibi birçok alanda meşale olmayı sürdürecek; Devletimizin geleceğini yarınlara taşıma noktasında durmaksızın çaba göstereceğiz.   Bu duygu ve düşüncelerle, hayatında milleti için çok büyük başarılara imza atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 84’üncü yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Aziz Atatürk, ruhun şad olsun!”

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN
“Hayatını Türk Milleti'nin istiklâline, refah ve mutluluğuna adayan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Milletçe; minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz. Geçmişten gelerek bugünümüze ve daha nice yıllarımıza ışık tutan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ülkemiz ve milletimiz için birbirinden değerli birçok şey yaptı. Atatürk'ü ve en büyük eseri Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'imizin ve Demokrasinin değerlerini her şartta korumak, düşüncesini özümsemek, açtığı yolda ilerleyerek, gösterdiği hedefe ulaşmak için çaba gösterecek, Cumhuriyetimizi yeni eserlerle yücelterek sonsuza kadar yaşatacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir ülkenin kurtarıcısı ve kurucusu olmakla yetinmeyip fikirleriyle, devrimleriyle ülkenin geleceğini de aydınlatmıştır. 10 Kasım Türk Milleti için; Mustafa Kemal Atatürk'ü anma günü olduğu kadar, sahip olduğu milli ve manevi değerlere sahip çıkarak, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefimizi gerçekleştirme konusunda kararlılığını gösterme günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle, hayatını bu güzel ülke ve milletin özgürlüğüne adayan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84’üncü yılını derin bir hüzün, saygı ve rahmetle anıyor ve arıyoruz. Onun yolunda ilerlemeye ilelebet devam edeceğiz”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI AVNİ ÖRKİ
“Ulusal birlik ve beraberliğimizin simgesi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizlere tam bağımsız, çağdaş bir devlet kurarak Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan etmiştir. Bizleri bugünkü aydınlık günlere taşıyan Atamızı, sonsuzluğa uğurladığımız günün yıl dönümünde daha iyi anlıyor, onunla övünüyor ve kıvanç duyuyoruz. 10 Kasım Türk milleti için, büyük kurtarıcısını anma günü olduğu kadar, Cumhuriyet'in erdemlerine sadakatini ve Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü 84. ölüm yıl dönümünde minnet, rahmet ve özlemle anıyorum”

BABADAĞ BELEDİYE BAŞKANI ALİ ATLI
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 84 yıl önce sonsuzluğa uğurladık. Her geçen gün daha fazla özlem, saygı ve şükranla yâd ettiğimiz Atamız; ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel hayatta birçok ilki başarmış bir liderdir. Milli Mücadeledeki inancı bu milletin bağımsızlık için omuz omuza vermesini sağlamış ve sonrasında da demokratik bir cumhuriyetle çağdaş Türkiye’nin yolunu açmıştır. Milli Mücadeleyle başlayan ve bugün artık ikinci yüzyılına doğru giden Türkiye Cumhuriyeti’nin yaptığı yolculuk onun ilerici kişiliğinin yansımasıdır. Onun devrimci ışığının altında “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” dediği demokratik, laik, sosyal ve millet egemenliğine dayalı hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatacağız. Onun gösterdiği muasır medeniyet yolundan ayrılmayacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yılında aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz. Bizlere aydınlık yarınlar armağan eden Atamızın devrimlerinin ışığında daha fazla çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz”

AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI YÜCEL GÜNGÖR
“Cumhuriyetimizin kurucusu, İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84’üncü yıldönümünde Türk Milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de bizlere veda etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her fani gibi 84 yıl önce ebediyete intikal etmiş, ama manevi varlığı, düşünceleri ve kutlu vasiyeti tertemiz millet vicdanında bayrak gibi dalgalanmaktadır. Üstün askeri dehası ve kararlı duruşuyla başarılı bir komutan olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli belleğimizde ve dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Önderlik ettiği istiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından Cumhuriyeti kurdu, daha sonra istikbal mücadelesine de liderlik ederek, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yoğun bir gayret gösterdi. Milletimiz; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve en büyük eseri Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'imizin ve Demokrasinin değerlerini her şartta korumak, bu düşüncelerini benimsemek, açtığı yolda ilerleyerek, gösterdiği hedefe ulaşmak için çaba gösterecek, Cumhuriyetimizi yeni eserlerle yücelterek sonsuza kadar yaşatacaktır. Türk milleti, tarihi boyunca yaşanan üstün kahramanlık destanları ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük kahramanlar sayesinde nice zorlukları aşarak bu günlere kadar gelmiştir. Bu bilinçle bizler, istiklal ruhuna sarılarak, Cumhuriyetimizin ideallerini ve hedeflerini, aziz milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için aynı heyecan ve azimle çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bugün bölgesinde adeta bir yıldız gibi parlayan ve örnek gösterilen bir konuma yükselmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 84. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyorum”

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İL BAŞKANI BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU
 “Gençlik yıllarından itibaren demokrasi düşüyle hareket eden, özgürlük ve bağımsızlığı karakter edinen Büyük Önder Atatürk, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma mücadelesi verdiğimiz bugünlere de ışık tutmaktadır. Fikir ve eserleriyle, yaşadığı dönemin ötesinde yüzyıla damgasını vuran, milletiyle birlikte kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarının çok ötelerinde de çarpan mazlum ve masum kalplerde derin izler bırakan bu büyük insanı anmanın hüznünü yaşıyoruz. Atatürk, yaşamını milletine adayarak bağımsızlık ve özgürlük yolunda tüm güçlüklere direnmiş, kazandığı büyük başarılarla dünyaya örnek olmuş, ülkesinin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş bir liderdir. O'nun eşsiz devrimci fikirleri ile aydınlattığı bu yolun sonunda, inanıyorum ki ülkemiz, bağımsız yargı ve eksiksiz bir millet egemenliğine kavuşacaktır. Cumhuriyetin fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür evlatları, ülkemizin siyasi bağımsızlığını ekonomik bağımsızlık ile perçinleyecek, liyakat esasına dayalı, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti tüm ilkeleriyle, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında hayata geçirilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümünde Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum”

DEVA PARTİSİ İL BAŞKANI BEKİR KIRAR
“Ölümünün 84.yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve minnetle anıyorum.  Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır. Cumhuriyete, demokrasiye, laikliğe, çağdaşlığa gönül vermiş bizlerin Atamızın bıraktığı eşsiz armağanı korumak ve kollamak adına verdiği mücadele bitmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Milli Mücadelenin Başkomutanı, bağımsızlığımızın mimarı ve Cumhuriyetimizin kurucusu, fikirleriyle yolumuzu aydınlatmaya devam eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 84.yılında sevgiyle, minnetle ve özlemle anıyorum”

DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI SELİM KASAPOĞLU
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Selim Kasapoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ulu Önder Atatürk'ün bize bıraktığı ve ülkemizi çağdaş medeniyetler yolunda zirveye doğru götürecek emanetleri daima koruyacak ve yaşatacağız. İş dünyası olarak Ulu Önder Atatürk'ün, çağdaş medeniyetler yolunda ilerleme ve güçlü ekonomiye sahip olma hedefinden hiçbir zaman şaşmayacağız. Bu konuda üzerimize düşen en önemli görevimiz; daha çok üretmek, daha çok istihdam sağlamak ve ekonomimizi dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi haline getirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 84 yıl önce ebediyete uğurladığımız Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum"

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN
“Bulunduğu çağdan asırlarca ötesine ışık tutan, kahramanlığıyla tüm dünya uluslarına ilham kaynağı olan Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk'ü, hiç aklımızdan çıkarmadığımız ve milletçe sımsıkı sarıldığımız devrimleri doğrultusunda daha büyük bir Türkiye ve daha güçlü bir Türk Milleti idealinden ayrılmadan var gücümüzle çalışarak özlem, minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz. Ulusça varoluş mücadelesi verdiğimiz Kurtuluş Savaşı'mızın başkomutanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yeni bir medeniyet inşa etme yolunda attığı adımlar, o gün bugündür milletçe sımsıkı sarıldığımız devrimleri, sadece bize değil yeryüzünde başka bir çok millete de rehber olmuştur. Türk Gençliği'ne emanet ettiği bu ilkeler ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti, O'nun çizdiği hedef doğrultusunda milletçe sahiplenilmiş ve bugün düne göre muasır medeniyetler çizgisine çok daha yakınlaşılmıştır. Aynı ruh ve azimle yol alan bizler de çok daha müreffeh, daha yaşanılabilir bir Türkiye, çok daha güçlü bir millet, bugünden çok daha güzel yarınlar için, elbirliğiyle var gücümüzle durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü özlem, minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon