EKONOMİ

ÜLKEDE İPLİK KRİZİ YAŞANIR MI? SEKTÖRÜN SORUNLARI NE?

ÜLKEDE İPLİK KRİZİ YAŞANIR MI? SEKTÖRÜN SORUNLARI NE?
Denizli iplik sektörü temsilcilerinden Öztekin İplik Tekstil’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Öztekin, Denizli Metropol’e yaptığı özel değerlendirmede ülkede iplikle ilgili bir kriz yaşanıp yaşanmayacağı ile ilgili açıklamalarda bulunurken, sektörün son durumunu da irdeledi.

ÖZEL RÖPORTAJ
Öztekin İplik Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Öztekin, Denizli Metropol’e sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

MEHMET EMİN ÖZTEKİN'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Öztekin “Döviz fiyatlarının oynaklığı iplik sektörünü çok etkiliyor. Fiyatlar hemen değişiyor. Böyle dönemlerde kimse TL satış yapmıyor. Dolara dönüyor. Pamuk fiyatlarının değişmesi, Rusya – Ukrayna Savaşı nedeniyle petrolden kaynaklı polyester fiyatlarındaki artış, enerji fiyatlarındaki zamlarla birlikte iplik fiyatları yükseliyor. Bu hafta verdiğimiz fiyatı gelecek hafta veremiyoruz. Türkiye’de iplik krizi yaşanmaz. İplikte bir sıkıntı yok. Fiyatlarda sıkıntı var. Türkiye’nin kendi üretimi ve ithalat ayağı kuvvetli. İhracatta talep artarsa iç piyasada biraz sıkıntı yaşanabilir. Şu an sıkıntı fiyat istikrarsızlığı ve nakite ulaşım zorluğu. Ben ülkede iplik konusunda bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum” diye konuştu.  
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon