EKONOMİ

İHRACATTA 5 MİLYAR DOLAR HEDEFİ YAKALANACAK MI?

İHRACATTA 5 MİLYAR DOLAR HEDEFİ YAKALANACAK MI?
Denizli Mayıs ayı ihracat rakamları Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu tarafından açıklandı. Denizli ve DENİB ihracatları açıklanan rakamlarla Mayıs ayında yine artış trendine imza attı. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu Denizli Metropol’e ihracat rakamları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu…

ÖZEL RÖPORTAJ
Denizli Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı. Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı. Ülkemiz ihracatı mayısta yüzde 15,2 artışla 19milyar dolar oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan Denizli ihracatı mayısta yüzde 2,3 artışla 348 milyon dolara ulaşırken, DENİB üyelerince kaydedilen ihracat yüzde 4,9 artarak 267 milyon dolar olarak gerçekleşti.

HÜSEYİN MEMİŞOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu Denizli Metropol’e ihracat rakamları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu… Memişoğlu “Yükseliş trendimiz sürüyor. Ama açıkçası yüzde 2.5 artışımız var. Bu beklediğimiz bir rakam değildi. Bu ayın içinde bayram vardı. Bayram nedeniyle bazı ihracatlar erkene alındı. Artıda kapatmak teselli ödülü oldu. İlk 5 aya baktığımızda yüzde 22’lik bir artış var. Bu bizi çok sevindiriyor. İlk beş ayda 2.1 milyar dolardayız. 5 milyar hedef koyduk. O hedefi gerçekleştireceğiz. İlk beşimiz ve sektörlerimiz aynı. Haziran ayı için bir artış açıklayacağız. İki yıldır ihracatımızı sürekli arttırıyoruz. Yeni yılda da bunun devamını diliyorum” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon