EKONOMİ

TÜRKİYE TEKSTİL SEKTÖRÜNDE DÜNYANIN EN İYİSİ

TÜRKİYE TEKSTİL SEKTÖRÜNDE DÜNYANIN EN İYİSİ
Öz İplik Genel Başkanı Rafi Ay, Türkiye'nin tekstil sektöründe dünyanın en iyisi olduğunu belirterek, sektörde markalaşma sorunu yaşandığını dile getirdi.

Öz İplik Genel Başkanı Rafi Ay, tekstil sektörünün zor durumda olduğunu aktardı. Ay “Bununla ilgili çalışma yapılması gerektiğiyle ilgili bir çağrı yapmıştım. Bununla ilgili bir rapor hazırladık. Bu raporu hükümet temsilcilerine, muhalefet partilerine gönderdik. Sesimizin duyulmasını istedik. Tabii hiçbir önlem alınmadı. Bugün geldiğimiz itibariyle tekstil sektörü geçen yıl söylediklerimizin malumun ilanı oldu. Tekstil sektöründe biliyorsunuz bir Mısır furyası başladı. 130'a yakın Türk firması şu anda Mısır'da üretim yapıyor. Tabii bunun birçok sebebi var. Gerek işte kurla alakalı, döviz kuruyla alakalı, gerek enerji maliyetleriyle, gerek bizi yönetenlerin genel bakışıyla alakalı birçok sebebi var. Ama ona rağmen tekstil sektörü üretime devam ediyor. En azından elimizde kalanlarla ilgili muhakkak oturup konuşmak lazım. Çözüm için önce bir araya gelmek gerekir. Geçen yıl yaptığım çağrıyı tekrar yeniliyorum. İşçiler, işverenler ve bizi yönetenler oturup bir masada konuşmamız lazım. Çünkü tekstil sektörü gerçekten Türkiye'nin ihracatta üçüncü sırada. 22 milyar dolara yakın ihracat yapan bir sektör.”

Tekstil sektöründe markalaşma sorunu olduğuna dikkat çeken Ay, “Sektörümüzde bir markalaşamama sorunu var. Yani biz fason üretimi seviyoruz. Maalesef bizim markalaşmamız lazım. Tabii markalaşma uzun ve mali bir süreç. Kimse bu topa girmek istemiyor. Olimpiyatları seyrediyoruz değil mi? Bir tane Türk markası görüyor musunuz global anlamda? Maalesef göremiyoruz. Tekstilde çok iyiyiz. Bakın işçilerimiz, emekçilerimiz dünyanın en iyi tekstil ürünlerini üretiyorlar. Kalifikasyonları çok yüksek ama baktığınız zaman maalesef bir marka yatırımı olmadığı için Türk bir global markayı maalesef kimsenin üzerinde göremiyorsunuz” ifadelerini kullandı.
İHA .

İHA .

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon