POLİTİKA

“TÜRKİYE DEĞİŞECEK, DENİZLİ DEĞİŞECEK”

“TÜRKİYE DEĞİŞECEK, DENİZLİ DEĞİŞECEK”
Denizli Metropol'de "Metropol Gündemi" Programımızın canlı yayın konuğu Türkiye Değişim Partisi Denizli İl Başkanı Orçun Sarıhan oldu. Sarıhan iddialı açıklamalar yaptı. ÖZEL HABER
Genel Başkanı Mustafa Sarıgül önderliğinde kurulan Türkiye Değişim Hareketi Partisi teşkilatlanmaya devam ediyor. Sarıgül, teşkilat çalışmaları çerçevesinde Denizli İl Başkanını belirledi. Partinin Denizli İl Başkanı İç mimar Orçun Sarıhan oldu. Saruhan önce il ardından ilçe örgütlenmeleri için yetkiyi aldı. Denizli Metropol'de "Metropol Gündemi" Programımızın canlı yayın konuğu Türkiye Değişim Partisi Denizli İl Başkanı Orçun Sarıhan oldu. Sarıhan programda iddialı açıklamalar yaptı.

DENİZLİ METROPOL: Siyasette Denizli’de yeni bir yüzsünüz. Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

ORÇUN SARIHAN: 1975 doğumluyum. İç Mimar olarak görev yapıyorum. Böyle bir siyasi oluşumda Denizli Halkı’na hizmet vermekten dolayı çok mutluyum.

DENİZLİ METROPOL: Siyaset daha önce yapıyor muydunuz? Yoksa ilk kez mi siyasete giriyorsunuz?

ORÇUN SARIHAN: Hayatın her alanında siyaset var aslında. 2009’dan bu yana Türkiye Değişim Hareketi oluşumunda Denizli’de görev aldım. Genel Başkanımızdan hiç kopmadık. Partileşme yolunda 20 Aralık 2020’de Türkiye Değişim Partisi kuruldu. Genel Başkanımızda bizi bu göreve layık gördü ve bu görev böylece bize nasip oldu.    

DENİZLİ METROPOL: İl Başkanlığı süreci nasıl gelişti?

ORÇUN SARIHAN: Türkiye Değişim Partisi’nde zaten hareketin içindeydim. Türkiye’de Genel Başkanımız gitmedik il bırakmadı. Herkesi kucakladı. Türkiye’de siyasette kutuplaşma var. Sevgi saygı ve hoşgörü kültürü ile ilerliyoruz. Ailem bana sonuna kadar destek veriyor.  Başkanımızın görüşü ve bu hareketteki düşünceleri benimde bu oluşumda yer almam konusunda beni heyecanlandırdı. Artık taşın altına elimi koymam gerektiğini düşündüm. Genel Başkanımız 10 Şubat’ta bu görevi bana verdi. Denizli’de güzel şeyler yapmaya başladık.

DENİZLİ METROPOL:  Genel Başkan Mustafa Sarıgül ile birebir görüştünüz mü? Ner konuştunuz… Denizli ile ilgili bir şey söyledi mi?

ORÇUN SARIHAN: Biz Genel Başkanımızla sürekli görüşme halindeyiz. Yüz yüze canlı görüşmelerde yapıyoruz. Denizli’de olan her şeyi, projeleri kendisiyle paylaşıyoruz. Güzel bir teşkilatlanma içindeyiz. Enerjimiz çok yüksek.



DENİZLİ METROPOL: Partinizin vizyonu, misyonu, amacı nedir?

ORÇUN SARIHAN: Vizyonumuz öncelikle insan. Biz insan üzerine odaklanmış durumdayız. Halkın sorunlarını çözmek istiyoruz. Partimizin oluşmasındaki en büyük etken bu.  Vatandaşlarımız siyasetteki kutuplaşmayı istemiyor. Eski siyaseti özlüyorlar. Siyasetteki o dile hasretler. Biz kutuplaşmayı önlemek istiyoruz. İnsanların kalbine inmek istiyoruz. Biz sağ ve sol elimizi birleştiriyoruz. İnsanlar sağ ve sol söylemlerinden sıkıldı. Vatanını, bayrağını seven her oluşum bizim oluşumumuzda yer alabilir. Bizim vizyon ve misyonumuz bu.

DENİZLİ METROPOL: İl Başkanı seçilmenizin ardından neler yaptınız yönetim kurulu belli mi. İlçe yapılanmaları ne zaman başlayacak?

ORÇUN SARIHAN: Biz çok hızlı bir şekilde 33 kişilik yönetim kurulumuzu belirledik. Valiliğe başvurduk ve belgemizi aldık. İlçe teşkilatlanmalarına başladık. Üç ilçede ilçe başkanımızı belirledik. 4 ilçede ise adaylarımız belli. Genel Merkezin bu dört arkadaşımızla ilgili kararını bekliyoruz. 53 ilde yapılanma tamam. Kalan illerde de çok kısa zamanda yapılanmamız tamamlanacak. İlçe başkanlarımız halk tarafından sevilen insanlardan oluşuyor. İlçe yapılanmamız tamamlandığında basın toplantısıyla hepsini sizlere tek tek tanıtacağız. Genel Başkanımızı Türkiye’de tanımayan yok. Sahada kendisine çok büyük teveccüh var. Vatanımıza, Milletimize ve Denizli’ye hizmet etmek istiyoruz.  Denizli ile ilgili projelerimiz var. Bunları da anlatacağız. Denizli’de turizm, tarım sorunları, esnaf sorunları ile ilgili projelerimiz olacak. Bu sorunları nasıl çözeriz. Bununla ilgili projelerimiz olacak. Öncelik teşkilatlanmayı tamamlamak.

DENİZLİ METROPOL: Yönetim Kurulu’nda kimler var? Daha önce siyaset yapmış kişilerden mi oluşuyor?

ORÇUN SARIHAN: Yeni başlayan ve başka partilerden de bize katılanlar var. Bizim tek çizgimiz, vatanını seven, ülkesini seven her oluşuma herkese bizim kapımız açık. Yoğun bir talep var. İl yönetimimizi sınırlı tuttuk. Bizim oluşumumuz içinde görev almak isteyen çok isim var. Gençler, kadınlar, esnaflar ve toplumun her kesiminden kişiler var. 

DENİZLİ METROPOL: Vatandaşların Denizlililerin size ilgisi nasıl?

ORÇUN SARIHAN: Parti logomuz kalplerden oluşuyor. Bizim önceliğimiz insan. Logomuz bizim vizyonumuzu anlatıyor. Denizli’de de yoğun ilgi var partimize. 



DENİZLİ METROPOL: Olası bir seçimde herhangi bir ittifak içinde olacak mısınız?

ORÇUN SARIHAN: Evet biz bir ittifak içinde olacağız. Kesinlikle ittifak içinde olacağız. Biz halkla ittifak yapacağız. Biz parlamenter sistemi savunan tek partiyiz. Halkımızla ittifakımızı en kısa zamanda kuracağız.  

DENİZLİ METROPOL: Partinizin ve sizin Denizli’deki amacı ne?

ORÇUN SARIHAN: Öncelikle Denizli’de teşkilatlanmayı kısa sürede bitireceğiz. Projeler üreteceğiz. Özellikle Denizli’ye özgü projeler üretmek istiyoruz. Projelerimizin bazıları hazır. Bunları zamanı geldiğinde paylaşacağız.

DENİZLİ METROPOL: Denizlililer neden partinize gelmeli, üye olmalılar, farkınız nedir diğer partilere göre?

ORÇUN SARIHAN: Biz Denizlili vatandaşlarımıza tek tek kendimizi anlatarak, projelerimizi açıklayarak, sahada birebir görüşmelerle neler yapacağımızı anlatacağız. Çizgimizi bozmadık, bozmayacağız. Vatanını seven, bayrağını seven, hudut bütünlüğüne saygı gösteren herkesi üye olmaları için partimize bekliyoruz. Biz herkesin dertlerine çözüm bulacağız. 

TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ DENİZLİ İL BAŞKANI ORÇUN SARIHAN İLE YAPILAN PROGRAMIN TAMAMINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon