EKONOMİ

TOSUNOĞLU TEKSTİL YENİ TESİSLERİNDE

TOSUNOĞLU TEKSTİL YENİ TESİSLERİNDE
Denizli’de 1986 yılından bu yana döşemelik kumaş, son yıllarda ise mutfak tekstili alanında faaliyet gösteren Tosunoğlu Tekstil, pandemi döneminde birçok firma küçülmeye giderken, 40 milyon liralık yeni yatırım yaptı. Firma Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni üretim tesisini devreye soktu.

ÖZEL HABER
Kentte 35 yıldır İzmir Asfaltı üzerindeki üç ayrı tesisinde döşemelik kumaş üretimi yapan Tosunoğlu Tekstil, 2020 yılının Ocak ayında bir İtalyan firmanın Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 22 dönümü kapalı alan, toplamda 70 dönüm arsasını ve fabrika binasını 28 milyon liraya satın aldı.



40 MİLYON LİRA HARCANDI
Pandemi sürecinin başlamasının hemen akabinde firma üç ayrı tesisini Denizli OSB’deki yeni yerine taşıdı. Tadilat yapılan tesiste makina parkuruna da yatırım yapıldı. Tezgah ve ram sayısı arttırıldı. Bütün bu yatırımlar için Tosunoğlu Tekstil yönetimi toplamda 40 milyon lira harcadı.



TESİSİN KAPILARI İLK KEZ DENİZLİ METROPOL’E AÇILDI
Yıllık 2.5 milyon metre döşemelik kumaş üreten ve üretiminin yüzde 75’ini ihracat, yüzde 25’ini ise iç piyasaya pazarlayan Tosunoğlu Tekstil’de toplamda 170 kişi çalışıyor. Tesis kapılarını ilk kez Denizli Metropol’e açtı. Tosunoğlu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tosunoğlu, Metropol Haber ekibine tesisleri gezdirerek, tüm birimleri ayrıntıları ile anlattı.



YENİ TESİSİMİZDE ÜRETİM YAPMAK DAHA KOLAY
Mehmet Tosunoğlu, pandemi dönemi öncesi düşündükleri yatırımları bu dönem yapma fırsatı bulduklarını söyledi. Tosunoğlu “Daha önceki yerimiz büyümemiz için küçüktü. Böyle bir tesise sahip olduk. 6 ay içinde taşındık. Burada üretim yapmak daha kolay.  İlerideki hedeflerimiz ve yatırımlarımızı yapmak için bu tesis bizim için önemliydi. Burada iplik çözgüden geliyor ve dokumada dokunuyor. Tek bir zeminde üretim yapıyoruz. Bu çok büyük bir rahatlık. İş yükümüz azaldı. Yatırımcı olarak üzerimize düşeni yapacağız ve başka yatırımları yapmak adına adımlar atacağız” dedi.



SANATIN TEKNİKLE DANSI
RAMları Denizlili firmadan aldıklarını kaydeden Tosunoğlu “Şimdilik bu makinalar bize yetiyor. Ama kapasitemizi artırdığımızda makina parkurumuza yeni makinalar kazandıracağız. Teknik tekstil anlamında yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Üç yıl önce GEKA desteği ile aldığımız makinalarla teknik tekstil yapabiliyoruz. Burada pandemi döneminde sıvı geçirmez kumaşlar yaptık. Piyasaya sattık. Burada farklı birkaç kumaşı birbirine lamine edebiliyoruz. Ar-ge ekibimizin yeni tasarladığı ürünleri burada yapıyoruz. Yeni projeler yazıyor, üretiyoruz. Katma değerli ürünler yapıyoruz. Biz burada sanatın teknikle dansını icra ediyoruz aslında” diye konuştu.



DEPOLAMA BÖLÜMÜ MODERN BİR YAPIDA
Depolama alanına büyük önem verdiklerini de sözlerine ekleyen Tosunoğlu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tosunoğlu “Daha önceki tesisimize göre burada depo kısmını geniş tuttuk. Burada ilk bölümde kullanacağımız ipliğimizi tutuyoruz. İkinci kısımda ise sevk edeceğimiz ürünleri depoluyoruz. Raf sistemlerini geliştirdik. Daha iyi çalışmak üretmek için ne gerekiyorsa teknoloji anlamında tesisimizde kullanıyoruz. Modern bir tesis oldu. Burada birçok iplik çeşidi var. Buradaki amacımız stok hareketini hızlandırmak. 2022 yılında bazı yeni sistemlerle stokta duran iplik miktarını yarıya indireceğiz” dedi.  



TASARIM MERKEZİ FİRMANIN KALBİ
Tasarım Merkezi’nin kapılarını da Denizli Metropol’e açan Mehmet Tosunoğlu, burada sözü eğitimini ve yüksek lisansını tasarım üzerine yapan kızı Tosunoğlu Tekstil Tasarım Merkezi Yöneticisi Ece Tosunoğlu’na bıraktı. Ece Tosunoğlu “Yılda iki koleksiyon hazırlıyoruz. İç mekan, dış mekan ve mutfak tekstili ürünleri yapıyoruz. Kendi tasarımlarımızı dünya trendlerini takip ederek hazırlıyoruz” dedi.



YENİ YATIRIMLAR İÇİN ÖNÜMÜZ AÇILDI
Tosunoğlu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tosunoğlu, firma olarak gelecek planları açısından yeni tesisin önlerini açtığını belirterek “Burada 170 çalışanımız var. Aslında 20 kişiye daha ihtiyacımız var. Fakat işçi bulamıyoruz. Gelen işi beğenmiyor. Biz becerisi olan insanlar arıyoruz. Akıllı insan, güçlü insan var ama becerisi yok. Artık yeni yönetim sistemlerinde becerisi olan insanlar lazım. Dokuma kapasitemizi yüzde 15 arttırdık yeni binamızla. Üretim yöntemlerimizi kolaylaştırdık. Mutfak tekstili ürünlerimizin tamamını ihraç ediyoruz. Döşemelik kumaş konusunda ise yüzde 80’nini ihraç ediyoruz. Daha önceki yerimizde yeni yatırımı düşünemiyorduk. Artık yeni tesisimizle birlikte yatırım anlamında önümüz açılmış oldu. İleride imkanlar doğrultusunda yeni yatırımlar yapacağız” diye konuştu.

TOSUNOĞLU TEKSTİL YENİ TESİSİ VE YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET TOSUNOĞLU’NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

1 Yorum

  • Mehmet Tosunoglu'nu kutluyorum, böyle bir dönemde işine yatirim yapabiliyor, yapıyor, bu vok önemli, allah bol kazanc versinde bir aileye daha gecim imkanı saglasın, istihdamı artırsın, bunun gibi iş insanlarının elini öpmek lazım, hayırli işler kardeşim.

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon