ÇARDAK

TEŞVİK TAMAM, DOĞAL GAZ GELİYOR, ÇARDAK OSB’NİN ÖNÜ AÇIK

TEŞVİK TAMAM, DOĞAL GAZ GELİYOR, ÇARDAK OSB’NİN ÖNÜ AÇIK
Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Alınan yeni kararla Denizli’nin Çardak İlçesi ve Çardak OSB teşvik sistemine dahil edildi. Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz Denizli Metropol’e yaptığı açıklamada “Çardak OSB’nin önü açık. İki üç yıl içinde yüzde 80 kapasiteye ulaşacağız” diye konuştu.

ÖZEL RÖPORTAJ
İller arası gelişmişlik farklarının ortadan kaldırılması ve illerin daha az gelişmiş ilçelerinin kalkındırılması amacıyla 39 ilin 74 ilçesinin daha bir alt bölge desteğinden yararlandırılmasına karar verildi. Kararla Çardak OSB’de teşvik sisteminden yararlanan yeni 14 OSB arasında yer aldı.

Ayrıca Çardak OSB’ye arıtma tesisi yapılması ile ilgili Sanayi Bakanlığından uygun ödemeli yatırım kredi tahsisi de sağlandı. Tüm bu yeni gelişmeler ışığında Çardak OSB’deki son durumu Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz Metropol’e değerlendirdi.

HÜSNÜ YILMAZ'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Yılmaz “Çardak OSB’nin önü açık. İki üç yıl içinde yüzde 80 kapasiteye ulaşacağız. Müjdeler üst üste geldi. Arıtma tesisinin ödeneği çıktı ve kredilendirildi, yatırım teşvik kapsamına alındı. Doğal gaz da 2023 yılı içinde hem ilçe merkezimize hem de Çardak Organize Sanayi Bölgesi’ne gelecek. Yatırımcılarımızın en büyük isteği buydu. Çardak OSB büyümeye devam edecek” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon