EKONOMİ

“TERCİHİM TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ” DİYEN GENÇLERE BURS VE İŞ GARANTİSİ

“TERCİHİM TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ” DİYEN GENÇLERE BURS VE İŞ GARANTİSİ
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS), 2021 yılında 3 milyonun üzerinde genç girdi. Gençlerin tekstil mühendisliğini tercih etmesini isteyen tekstil sektörü, moda olanaklarını gençlerin önüne sererken, tekstil mühendisliğini tercih edecek başarılı gençlere karşılıksız burs ve mezun olunca iş garantisi sunuldu. Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesi’nin detaylarını Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu CNN Türk‘te “Tercih Zamanı” programında anlattı.

“Tercihim Tekstil Mühendisliği” ismi verilen projeyle tekstil sektörü, geçen iki yılda ilk 80 bine giren 166 öğrencinin tekstil mühendisliğini tercih etmesini sağladı. Tekstil sektörü, 2021 yılında meslek seçimi yapacak başarılı gençleri sektöre kazandırmak isterken, önemli bir çağrı geldi. 2019 yılında projeye start veren, “Tekstilde Gelecek Var” mottosuyla gençleri tekstil mühendisliğini tercih etmeye davet eden, sonrasında projeyi tekstil sektörü projesi haline getiren İhracatçı Birlikleri, 2021 yılı üniversite sınavı sonuçlarının açıklanması sonrasında başarılı üniversite adayı gençleri tekstil mühendisliğini tercih etmeye davet etti. Bu isimlerden biri de Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu… Memişoğlu CNN Türk‘te “Tercih Zamanı” programında Serra Taşkıran’ın sorularını yanıtladı, projeyi anlattı.



Memişoğlu, tekstil mühendisinin; ürünün iplikten başlayıp mağazaya girene kadar bütün süreci yönettiğinin altını çizerken “Tekstil mühendisliği kendi fikirlerinizi özgürce yansıtabileceğiniz çok geniş bir alana sahip. Örme, dokuma, boyama, iplik, konfeksiyon alanları yanında, ARGE, imalat, satış, pazarlama, tekstil makinalarının hepsi tekstil mühendisliğinin ilgi alanlarına giriyor. İçine girildiğinde uzmanlık kazanılabilecek, kendi kabiliyetlerinize göre, isteklerinize göre uzmanlaşmanızın mümkün olduğu bir bölümde okuyacaksınız. Proje kapsamında, ilk 20 bine giren öğrenciler tekstil mühendisliğini ilk beş tercihleri arasında yazmaları halinde net asgari ücret tutarında, 20-50 bin arasındaki öğrenciler asgari ücretin yüzde 70’i, 50-80 bin arasındaki öğrenciler asgari ücretin yüzde 50’si kadar burs almaya hak kazanıyor. Bu burs karşılıksız bir burs. Burs fonunu, Ticaret Bakanlığının onayıyla Tekstil ve Hazır Giyim İhracatçıları Birlikleri ve Tekstil Sanayii İşverenler Sendikası finanse ediyor. Sektörel ihtisaslaşma ve devamında oryantasyon programı sonrası öğrencilerimiz firmalarımızda istihdam edilecekler. Proje başladığından bu yana geçen süreçte okullara olan ilgi arttı. Geçtiğimiz sene 14 üniversiteden 9’unda kontenjanlar doldu. Öğrenciler neden tekstil mühendisliğini tercih etmeli? Dünyaya açık bir sektör. Bitmeyecek bir sektör. Teknoloji ile iç içe bir sektör. Buradan öğrencilerimize tavsiyem Tekstil mühendisliğini tercih edenler bunun yanında bir de yabancı dil koymalılar. Tekstil sektörümüz yaklaşık 2 milyon insanın ekmek yediği bir sektör. Tekstil ihracatında Dünyada ilk 5’teyiz. Dünya insanı olma yolunda tekstil mühendisliği onlara büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu. 

2019 yılında start alan “Tercihim Tekstil Mühendisliği” Projesinde ilk yıl 92 öğrenci burs almaya hak kazanırken, ikinci yıl burs kazanan isimlere 74 öğrenci ilave oldu. Türkiye’de 14 üniversitede tekstil mühendisliği bölümü yer alıyor. Bu proje ile tekstil mühendisliği bölümünün doluluk oranları yüzde 42’den yüzde 86’ya çıktı ve bölümün tercih edilme oranı yüzde 208 arttı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon