EKONOMİ

TEKNİK TEKSTİL İÇİN VİZYON, SERMAYE VE İŞ GÜCÜ LAZIM

TEKNİK TEKSTİL İÇİN VİZYON, SERMAYE VE İŞ GÜCÜ LAZIM
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, DTO’nun Denizli’de uyguladığı Teknik Tekstile Dönüşüm AB Projesi ile ilgili görüş bildirdi. Memişoğlu herkesin teknik tekstil yapması ile ilgili bir kural olmadığını belirtirken, bunun için vizyon, sermaye ve iş gücü gerektiğini söyledi.

ÖZEL HABER
Metropol Meydanı, dördüncü bölümün konukları Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu ve BASİAD Önceki Dönem Başkanları oldu. TED Denizli Koleji’nden canlı yayınlanan programa BASİAD Başkanı Şeref Arpacı, Yönetim Kurulu Üyeleri Engin Çoban, Ayşegül Çivi, Sibel Tahtalı ve Murat Çoban, BASİAD önceki Dönem Başkanlarından Hüseyin Memişoğlu, Selim Kasapoğlu, İsmail Yılmaz, BASİAD Üyeleri Cemal Gürsel Özdemir, Mustafa Kaynak katıldı.



BASİAD Başkanı Şeref Arpacı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve BASİAD önceki Dönem Başkanları, yakın zamanda gerçekleştirilen TEDx Denizli etkinliği, Babadağ’la ilgili projeleri anlattı. BASİAD çalışmaları, ihracat,  markalaşma ve yeni projeler ile son ekonomi gündemi konuşuldu. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, DTO’nun Denizli’de uyguladığı Teknik Tekstile Dönüşüm AB Projesi ile ilgili görüş bildirdi. Memişoğlu herkesin teknik tekstil yapması ile ilgili bir kural olmadığını belirtirken, bunun için vizyon, sermaye ve iş gücü gerektiğini söyledi.



Memişoğlu “Teknik tekstil hayatımızın her yerinde. Sağlıktan asfalta, uçak kanadından iç giyimden yangın kıyafetlerine çok geniş bir yelpazede karşımıza çıkıyor. Sadece tekstil olarak görmediğimiz yerler de var. Denizli’de bir firmamız Boeing uçaklarının kanadındaki kıvrık bölümün altyapısını oluşturan bir bezi dokuyor. Bunu Ankara’da bir firmaya gönderiyor. Ankara’daki firma bunu kaplayarak uçak parçası haline getiriyor. Arabaların uçakların vs söylemeye gerek bile yok. Teknik tekstilin bir elyaf bacağı var. Nitelikli elyaflarla bunu üretebiliyorsunuz. Dokumada kullanabileceğiniz ayrı teknikler var. Bir de en son boya terbiye bacağı var. Her firma teknik tekstil yapacak diye bir kural yok.  Ama bunun halkalar şeklinde olması lazım. İlk önce beş firma, arkasından  on beş firma, yirmi beş firma olarak büyüyecek. Elbette her işletme kar amacıyla kurulur ve işletme sahipleri de karlı gördükleri işlerle ilgili yatırım yapmak isterler. Ama bununla ilgili bir vizyon gerekir. Sermaye ve iş gücü gerekir” diye konuştu.

DENİB BAŞKANI HÜSEYİN MEMİŞOĞLU’NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon