EKONOMİ

KOCASERT AÇIKLADI, MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRACAK MI?

KOCASERT AÇIKLADI, MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRACAK MI?
Merkez Bankası’nın 21 Ekim Perşembe (yarın) Para Politikası Kurulu Toplantısı var.  Bu toplantıdan nasıl bir karar çıkar? Piyasalara etkisi ne olur? Denizlili İş İnsanı Süleyman Kocasert Denizli Metropol’e özel yorumladı.

ÖZEL HABER
Günlerdir altın ve döviz kurlarında yaşanan yukarı yönlü hareketlerin ardından gözler Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun Ekim ayı toplantısına çevrildi. Yurt içi piyasalar, firmalar, iş insanları kısacası tüm ekonomi çevresi bu kararı bekliyor. 

Merkez Bankası Para Politikası toplantısı 21 Ekim 2021 Perşembe (yarın) yapılacak. Toplantının hemen ardından faiz kararı da duyurulacak. Merkez Bankası PPK toplantısı faiz kararı saat 14.00'te açıklanacak.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın nasıl bir aksiyon alacağı merak ediliyor. MB’den nasıl bir karar çıkar? Piyasalara etkisi ne olur? Denizlili İş İnsanı Süleyman Kocasert Denizli Metropol’e özel değerlendirdi.

Kocasert “Bir Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısının daha öncesindeyiz. Piyasalar merakla açıklanacak kararı bekliyor. Bana göre son günlerde dövizde yaşadığımız yukarı yönlü hareket Merkez Bankası’nın faiz indirimini fiyatladı. Merkez Bankası zaten çekirdek enflasyona odaklanacağını söyleyip, faizleri aşağı yönlü taşıyacağının mesajını vermişti. Geçen toplantıda en fazla yarım puanlık indirim beklenirken bir puanlık açıklama yaparak piyasaları şaşırtmıştı. Pek çok otorite yine en az yarım puanlık bir aşağı yönlü hareket bekliyor. Ben de onlardan biriyim.  Ancak Merkez Bankası ne karar alırsa alsın, ülkemizin ve dünyanın enflasyonist baskıdan kolay çıkamayacağı yakın dönemde istikrar, güven, şeffaflık ve öngörülebilirlikte ciddi bir artış olmazsa, faizler aşağı gelse bile doların ateşinin düşmeyeceğini tahmin eden çok sayıda ekonomist var.  Bekleyip göreceğiz. Eğer pas geçerse dövizdeki yukarı yönlü hareketin ateşi biraz düşebilir. Ülkemizin en iyi karne notlarından birisi ihracat. İhracat olmazsa olmazlarımızdan biri. Yeterli turizm geliri elde edemediğimiz bir dönemde ihracatta ciddi yaralar sarıyoruz. Rekabetçi kur ihracat açısından çok önemli. Şu an gelinen kur seviyesinin ihracata büyük destek verdiğini de hepimiz açıkça görüyoruz. Belki de hükümetimiz öncelikleri arasına cari açığı kapamayı aldı. Yıl sonuna kadar baz çekirdek enflasyon 16.5’e kadar da faizleri indirecek gibi görünüyor” diye konuştu.

SÜLEYMAN KOCASERT’İN ÇARPICI YORUMLARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon