TAVAS

“TAVAS TARIMIN MERKEZİ OLACAK”

“TAVAS TARIMIN MERKEZİ OLACAK”
Tavas Ovası’nın Denizli’nin en verimli ovalarından biri olduğunu kaydeden Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık belediye olarak tarıma yönelik icraatlarını anlatırken “Tarım Tavas’ta olmazsa olmazımız. Belediyemizde Tarım ve Hayvancılık birimi kurduk. Belediye öncülüğünde kooperatif kurarak üreticilerimize katma değer sağlayacak alanları arttıracağız. Tavas’ın tarımın merkezi olması için çalışıyoruz” dedi.

Denizli Metropol canlı yayınına katılan Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, belediye çalışmalarını anlattı.

KORONAVİRÜSLE İLGİLİ TAVAS’TA KORKULACAK BİR DURUM YOK
Öncelikle ilçedeki koronavirüsle ilgili son durumu aktaran Başkan İnamlık “Tavas’ta koronavirüsle ilgili korkulacak bir durum yok. Ben sağlık çalışanlarına bu dönemde yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Biz ilçemizdeki tüm camiler, okullar başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarını ve esnafımızın işyerlerini dezenfekte ediyoruz. Tavas Akyar’da karantina sürecimiz bitti. Bu süreçte de biz mahallemizdeki vatandaşlarımızın sürekli yanında olduk” dedi.

İLÇEDE ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
İlçede alt yapı ve üst yapı çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan İnamlık “Sarıabat Merkez Cami’ni restore ediyoruz. İlçe merkezimizde, Baharlar, Kızılcabölük, Kızılca ve Nikfer Mahallelerimizde kilitli parke çalışmalarımızı tamamladık. Ovacık, Baharlar ve Solmaz’da da sıcak asfalt çalışmalarımızı bitirdik. Aydoğdu Mahallemizde de sosyal tesis ve pazaryeri inşaatını tamamlayarak vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Sanayi üstü Huzurkent 3’te park düzenlemesi yaptık. Tavas Bağ Pazarı’nda yeni düzenlemeler gerçekleştirdik. Tavas Sağlık meslek Yüksekokulu inşaatını sürdürüyoruz” dedi.

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI
Geçen yıl Tavas’ta 25 km doğalgaz hattı döşendiğini kaydeden Başkan İnamlık “1350 abonemiz var. Bu yıl doğalgaz çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Tavas’ın tamamına doğalgaz hattı döşenecek. Ayrıca Kızılcabölük Mahallemizde de çalışmalar yapılıyor. Tavaslılar geçen yıl kış aylarında doğalgazla ısınmıştı. Bu yılda tüm Tavas’ta yine doğalgazla ısınacaklar” diye konuştu. 



“TAVAS’TA TARIM OLMAZSA OLMAZLARIMIZDAN”

Tavas Ovası’nın Denizli’nin en verimli ovalarından biri olduğunu kaydeden Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık “Tarım Tavas’ta olmazsa olmazımız. Belediye bünyesinde istihdam ettiğimiz Ziraat Mühendisimiz ile birlikte çiftçilerimizin sürekli yanındayız. Onların ihtiyaç ve taleplerini anında yerine getiriyoruz.  Fidan dikiminden ürün hasadına kadar zirai danışmanlık hizmeti veriyoruz. Belediyemizde Tarım ve Hayvancılık birimi kurduk. Belediye öncülüğünde kooperatif kurarak üreticilerimize katma değer sağlayacak alanları arttıracağız. 560 bin dekar tarım arazimiz var. Örtü altı seracılığın geliştirilmesine ön ayak oluyoruz. Biber domates başta olmak üzere ürün desenini arttırmak için çalışıyoruz” dedi. 

TAVAS BELEDİYE BAŞKANI İNAMLIK'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon