EKONOMİ

DENİZLİ’NİN EN ÇOK İHRACAT YAPTIĞI ÜLKE BU ÜNVANI KAYBEDEBİLİR?

DENİZLİ’NİN EN ÇOK İHRACAT YAPTIĞI ÜLKE BU ÜNVANI KAYBEDEBİLİR?
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Birexit sonrası İngiltere ile ticari ilişkileri Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur ile yaptıkları toplantı ile gözden geçirdiklerini belirterek “İngiltere Denizli’nin en çok ihracat yaptığı ülke. Brexit yokken aramızdaki ticarette birçok vergiler sıfırdı. Şu anki durumda yeni bir gümrük anlaşması yapılmazsa birçok ürünümüze yüzde 12 vergi gelecek. Bu da birçok rekabet ettiğimiz ülke ile aramızdaki avantajı ortadan kaldıracak” dedi.

 

Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle’nin katılım sağladığı TİM Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektör Kurulu toplantısı düzenlendi. Toplantıya kurul üyesi olan Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu da katıldı. Toplantıda sektöre ilişkin konular değerlendirildi.

BAKAN YARDIMCISI BATUR İLE TOPLANTI YAPTIK
Toplantı ile ilgili Denizli Metropol Haber Koordinatörü Murat Acar’ın sorularını yanıtlayan Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, TİM Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektör Kurulu Toplantısı öncesi Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur ile çok önemli bir toplantı yaptıklarını söyledi.



İNGİLTERE DENİZLİ’NİN EN ÇOK İHRACAT YAPTIĞI ÜLKE

Memişoğlu “Toplantıda Brexit sonrası İngiltere ile olan ticari ilişkilerimizi konuştuk. İngiltere bizim için çok önemli. 13 milyar dolar ihracat, 5 milyar dolar ithalat yaptığımız bir ülke İngiltere. Dış ticaret fazlası verdiğimiz ülkelerden birisi. Biz böyle ülkeler arıyoruz. Bu hepimiz için önemli. İngiltere önemli ticaret partnerlerimizden biri. İngiltere Denizli ihracatı içinde çok önemli. Çünkü İngiltere uzun zamandır, en çok ihracat yaptığımız ülke konumunda. Denizli ihracatının yüzde 13‘ünü İngiltere’ye yapıyoruz” dedi.



İNGİLTERE İLE GÜMRÜK ANLAŞMASI

Memişoğlu açıklamasının devamında “Brexit yokken Gümrük Birliği dolayısıyla aramızdaki ticarette birçok vergiler sıfırdı. Şu anki durumda yeni bir gümrük anlaşması yapılmazsa birçok ürünümüze yüzde 12 vergi gelecek. Bu da birçok rekabet ettiğimiz ülke ile aramızdaki avantajı ortadan kaldıracak. Avrupa Birliği ile İngiltere anlaşma imzalayacak. Daha sonra Türkiye ile de hemen hemen aynı anlaşmayı imzalayacak gibi görünüyor. Bu benim yorumum. Ardından Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektör Kurulu Toplantımızı yaptık. Burada da sektöre ilişkin konular, sorunlar ve fuarlar konuşulup değerlendirildi” dedi.

BREXİT NEDİR?
Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılması, kısaca Brexit, çeşitli kişiler, çıkar grupları ve siyasi partiler tarafından Birleşik Krallık'ın 1973'te Avrupa Birliği'nin önceli olan Avrupa Ekonomik Topluluğu'na katılmasından beri yürütülen bir siyasi hedef.

DENİB BAŞKANI MEMİŞOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon