TAVAS

TAVAS BELEDİYE BAŞKANI İNAMLIK’TAN FESTİVALE DAVET

TAVAS BELEDİYE BAŞKANI İNAMLIK’TAN FESTİVALE DAVET
Tavas Belediyesi, Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali düzenliyor. Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, basın toplantısı yaparak tüm Denizli halkını festivale davet etti.

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.  Başkan İnamlık, 4.sü düzenlenecek Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili bilgi verirken, Denizlilileri de festivale davet etti.

Başkan inamlık “Tavas’ımıza ait değerlerimizi ve geleneksel kültürümüzü tanıtmak amacıyla bu yıl 4. sünü düzenlediğimiz Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivalimizde, 4 gün boyunca devam edecek olan kültür ve sanat etkinliklerimizin yanı sıra birbirinden değerli yerel ve ünlü sanatçılarımız sahne alacak. Festivalimizin temel amacı Tavas’ımızı tanıtmak, Zeybek Kültürümüzü devam ettirmek ve gelecek nesillere aktarmaktır. Mücadeleyi, asaleti, kahramanlığı anlatan Tavas Zeybeğimiz Dilden dile, kuşaktan kuşağa geçen bir direniş, haksızlığa karşı çıkan, dağları mesken tutan efelerin öyküsüdür. Adı ile özdeşleşen bu halk oyunumuz, Kendine has ezgisi, kıyafetleri ve ağır figürleri ile kökeninde efelerin yiğitliğini anlatır. Efenin heybeti, asaleti, gururu ve mertliği, yapılan her figürde yeniden hayat bulur. Asil duruş, Tavas Zeybeğimizin etkileyici hikâyesiyle bütünleşince seyrine doyum olmaz bir oyun ortaya çıkar.  Sizlerin aracılığı ile çevre İl ve İlçelerden gelen misafirlerimizi ve Denizlili, Tavaslı hemşehrilerimi festivalimize davet ediyorum. Onları Tavasımızda misafir etmek bizleri çok mutlu edecektir. Festivalimiz hayırlı olsun” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon