EKONOMİ

SOSYAL KONUT PROJESİNİN KONUT PİYASASINA ETKİSİ NE OLUR?

SOSYAL KONUT PROJESİNİN KONUT PİYASASINA ETKİSİ NE OLUR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını aktardı. Peki dev projenin konut piyasasına etkisi ne olur? Konuyla ilgili merak edilenleri Denizli Genç İş insanları Derneği (DEGİAD) Başkanı Hakan Urhan yanıtladı.

ÖZEL RÖPORTAJ

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında ülke genelinde 500 bin konut Denizli’de de 2 bin 950 konut yapılacak. DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, dev projeyi değerlendirdi.

AÇIKLAMANIN TAMAMINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

Başkan Urhan “Son dönemde konut arzı tarafında bir gerileme söz konusu. Bunun farklı nedenleri var. Müteahhitlerimizin yeni konut yapma tarafında bir isteksizliği var. Buda konut fiyatlarını belli bir noktaya yükseltti. Konut satışlarında borçlanma kanallarında daralma söz konusu. Bu proje dar gelirli vatandaşlarımız için. Dar gelirli bir vatandaşında konuta ihtiyacı var. devlet eliyle bunun yapılması gerekiyordu. Hayırlı olsun. Ekonomik bir hareketlenme amaçlanıyor tahmin ediyorum. İnşaat sektörü Türkiye’de lokomotif sektördür başta gelir. Sektör altındaki 250 alt sektörü de yukarıya çeker. Alt sektörleri de etkileyecektir ve proje. Aslında dar gelirli vatandaşın neden alım gücü düştü bu irdelenmeli. Borçlanma kabiliyeti düştü. Konut fiyatlarının gerilemesi anlamında bir etkisi kısa vadede olacaktır” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon