EKONOMİ

KOCASERT HOLLANDA’DA DAİRESEL TEKSTİL GÜNLERİ’NDE

KOCASERT HOLLANDA’DA DAİRESEL TEKSTİL GÜNLERİ’NDE

Hollanda’nın Hertogenbosch kentinde bugün başlayan ve iki gün sürecek (Circular Textile) Dairesel Tekstil Günleri’ne Denizli’den katılan tek firma Saxcell B.V’nin Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Kocasert, zirveyi Hollanda’dan Metropol TV’ye bağlanarak değerlendirdi. Kimler katıldı? Ne konuşuluyor? Açıklama Kocasert’ten.…

ÖZEL RÖPORTAJ

Hollanda’nın Hertogenbosch kenti ev sahipliğinde 13-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Circular Textile Dairesel Tekstil Günleri’ne katılan Saxcell B.V. Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Kocasert, fuara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AÇIKLAMANIN TAMAMINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

Kocasert “iki günlük bir tekstil zirvesindeyiz. Hollanda’nın ev sahipliğinde Circular Textile’deyiz. Çok önemli bir zirve. Dairesel Tekstil Günleri. Özellikle geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik üzerine dünyanın önemli oyuncuların gelip buluştuğu yer. Değerli katılımcılar var. Çeşitli ülkelerden çeşitli markalar mevcut. Türkiye’den de misafirler var. Denizli’den de biz katılıyoruz. İnsan yapımı elyaf geri dönüşüme dayalı elyaf üzerine bir takım çalışmalarımız var. Dünya nüfusu hızla artıyor. Tekstil tüketimi de hızla artıyor. Modada hızla değişiyor. Tekstil atıkları da çoğalıyor. Bütün kaynakların geri dönüştürülebilmesi her zamankinden daha önem taşıyor. Geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik zorunlu hale gelecek yakın gelecekte. AB ve Amerika’nın attığı çok önemli adımlar var ve kararlar var. Bunları yakından takip ediyoruz. Bu yüzden buradayız. Döndüğümde bende izlenimlerimi Denizlili sanayicilerle paylaşacağım” diye konuştu.


HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon