EKONOMİ

SON ÜÇ YILIN İHRACAT SEKTÖR ŞAMPİYONUNDA YENİ HEDEF NE?

SON ÜÇ YILIN İHRACAT SEKTÖR ŞAMPİYONUNDA YENİ HEDEF NE?
Denizli’de mermer sektöründe son üç yılın ihracat şampiyonu olan DN Mermer’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yener açıklamalarda bulundu.  Son üç yılda nasıl ihracat şampiyonu oldu? Sektörde resesyon yaşanıyor mu? Nasıl tedbirler aldılar? Bu yılda yeni şampiyonluk gelecek mi?

ÖZEL RÖPORTAJ
Denizli’de mermer sektöründe son üç yılın ihracat şampiyonu olan DN Mermer’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yener Metropol TV’ye konuştu.

Yener “Bizim Denizli'de traverten çok önemli bir ham maddemiz. Hammaddenin olması vesilesiyle çok sağlıklı bir üründür traverten. Kullanım alanları çok geniştir. Bunun dünyanın 74 ülkesine ihracatını başardık ve yoğun miktarda da ihracatımız devam etmektedir. Maalesef ki pandemiden sonra işler çok iyiydi ama ondan sonra dünyadaki enflasyon ortam ve Rusya - Ukrayna Savaşı’ndan sonra çıkan enerji krizlerinden dolayı belli bir oranda işlerimizde düşme var. Yine de mücadele edersek ben işlerde çok büyük bir düşüş beklemiyorum. Tedbir olarak pazarlamayı daha da arttırdık. Genelde defans yapmak yerine hücuma ağırlık vermeye çalışıyoruz. Pazar paylarını geliştirmek için değişik ülkelere şu an satış temsilcilerini yolladık. Güzel birkaç tane proje aldık. Bu dönemi biraz vitesi boşa alıp geçireceğiz ama çok büyük bir sıkıntılı dönem beklemiyorum. Firma olarak gelecek yılda ihracat şampiyonu olacak mıyız? İnşallah. Şu an göstergeler ve hırsımız devam ediyor” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon