YAŞAM-GÜNCEL

ŞEMİKLER MAHALLE SAKİNLERİ EYLEM YAPTI

ŞEMİKLER MAHALLE SAKİNLERİ EYLEM YAPTI
Merkezefendi İlçesi Şemikler Mahallesi sakinleri, Merkezefendi ilçesindeki mevcut planda hizmet alanı ve spor alanı olarak yer alan, içinde çam ağaçlarının da bulunduğu 9 bin metrekarelik parselin Cumhurbaşkanı kararı ile onaylanan imar planı değişikliğiyle yapılaşmaya açılmasına isyan etti, mahalleli eylem yaptı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Şemikler Mahallesi sakinlerine destek verdi.

Merkezefendi İlçesi Şemikler Mahallesi’nde imar planlamasında spor alanı ve belediye hizmet alanı olan 791 ada, 1 nolu parselde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca hazırlanıp, Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylanan imar planı değişikliği, mahalle halkını ayağa kaldırdı. 9 bin metrekare büyüklüğe sahip arazi, bir holdinge devredildi. Karara tepki gösteren Şemikler Mahallesi sakinleri, ormanlık alanda bir araya gelerek, eylem yaptı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum,  İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Semerci ve CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan da eyleme katılarak mahalleliye destek verdi.



Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan “Buranın özelleştirilip bir holdinge geçeceğini duyunca bir yazı yazdık. Çünkü ileride burada bir plan değişikliklerin olabileceğini düşündük. Burada çok güzel ağaçlarımız var. Merkezefendi’ye baktığımızda yapılaşmanın fazla olduğu bu dönemde buranın yeşilinin korunması gerektiğini düşünüyorum. Eşdeğer spor alanlarının gösterilmesi gerekiyor. Merkezefendi büyüyen, gelişen bir ilçe. Bizim spor alanına, yeşile ihtiyacımız var. Burası spor alanı ama yine de bu ağaçların kesilmemesi gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Hazine’den eşdeğer spor alanı gösterilebilir. Şartlarımız çok uygun. Burada plan değişikliği yapılırken ‘Uygun mu?’ diye bize bir görüş sorulmuş. Biz görüş olarak burada bir plan değişikliğinin uygun olmadığını, şartların tutmadığını belirttiğimiz halde bu görüşümüz hiç dikkate alınmadan bu plan değişiklikleri yapılmış. Biz de gerekli itirazları yapacağız. Konunun takipçisi olacağız. İlçemize spor alanları yapılsın ama bu yetişmiş ağaçların kesilmemesi gerekiyor. Eşdeğer spor alanının gösterilmesi gerekiyor. Mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise “Spor alanı ve spor tesisi alanı olarak geçen bu alanı yine bir ranta kurban etmek istiyorlar. Mahallemizin, Merkezefendi Belediyemizin sesini duyuyoruz. Büyükşehir olarak da bu konuya tepkisiz kalmayacağımızın bilinmesin istiyoruz. Hem imar kanununa hem de yasaya ve mevzuatlara aykırı işlem var. Bununla ilgili olarak zaten Büyükşehir Belediyesi olarak da bu konuda bir yargı süreci başlatacağımızdan herkesin de bilgi sahibi olmasını istiyoruz. Bu tür yerlerin ve imar değişikliğinin sonucu şudur ki; bir spor tesisi alanını ortadan kaldırmak istiyorsanız emsal bir alan göstermek gerekir. Yeşil alanı ortadan kaldırmak isterseniz emsal bir yeşil alan göstermek gerekir. Bugün sadece bir ranta dayalı bir sistemle oldu bittiye getirilmeye çalışılan bu yerle ilgili başlatılan süreci durdurmak ve yargı eliyle de olsa buna müdahale etmek için ne gerekiyorsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Burası yıllara halis çamların olduğu bir yer” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon