EKONOMİ

SELİM KASAPOĞLU SUSTAİNABİLİTY TALKS İSTANBUL’DA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ ANLATTI

SELİM KASAPOĞLU SUSTAİNABİLİTY TALKS İSTANBUL’DA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ ANLATTI
Türkiye İhracatçılar Meclisi Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu ile Orbit Consulting stratejik ortaklığında organize edilen Sustainability Talks İstanbul, Zorlu PSM’de hibrit olarak düzenlendi. Sustainability Talks İstanbul’da konuşmacılar arasında Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve Aslıteks Genel Müdürü Selim Kasapoğlu’da vardı.

ÖZEL HABER
Türkiye İhracatçılar Meclisi Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu ile Orbit Consulting stratejik ortaklığında bu yıl ikinci defa düzenlenen Sustainability Talks İstanbul, moda ve tekstilde sürdürülebilirlik alanında dünyanın önde gelen isimlerini ağırladı.  Konferansın bu yıl öne çıkan konu başlıkları döngüsellik, sürdürülebilir hammaddeler, tedarik zinciri şeffaflığı ve izlenebilirliği, yenilenebilir enerji ve su oldu. Etkinliğin açılışında konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, “Geçtiğimiz Haziran ayında, “Dünyayı tüketmeden, dünya için üretmek” mottosu ile hazırladığımız TİM Sürdürülebilirlik Eylem Planı yol haritamızı kamuoyu ile paylaştık. Sektörel eylem planlarının hazırlanmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Sustainability Talks İstanbul’un bu seneki konuşmacılarından Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve Aslıteks Genel Müdürü Selim Kasapoğlu, ise sürdürülebilirlik kavramının üretim süreçlerinde köklü değişim için hazırlandığını ve ezberleri bozacak bu değişime uyum sağlayanların hayatta kalacağını vurguladığı konuşması ile katılımcılara seslendi. Kasapoğlu “İnsanlık, endüstri devriminden sonra yeni bir devrime hazırlanıyor. Onlarca yıl hız kesmeden tüketen insanoğlu, artık yeni bir yol arayışında. Sürdürülebilirlik kavramı, üretim süreçlerinden yaşam biçimlerine kadar bütün ezberlerimizi kökünden değiştirmeye hazırlanıyor. Yene güçlü olanlar değil, değişime uyum sağlayanlar hayatta kalacak” diye konuştu…

Öte yandan etkinlik fuaye alanında açılan Aslıteks standı da büyük ilgi gördü. Stantları dolaşan TİM Başkanı İsmail Gülle, Aslıteks standında Aslıteks Genel Müdürü Selim Kasapoğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon