EKONOMİ

“ODAĞIMIZ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK” ZİRVESİ BAŞLADI

“ODAĞIMIZ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK” ZİRVESİ BAŞLADI
Denizli iş dünyasına yönelik yaptığı proje ve etkinliklerle dikkat çeken Denizli Sanayici ve İş İnsanları Derneği yine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. KalDer İzmir Şubesi ile ortaklaşa düzenlenen Odağımız Sürdürülebilirlik Zirvesi açılış konuşmalarıyla başladı. Zirve Denizli Metropol’den canlı yayınlanıyor…

DESİAD, Denizli’de iş dünyası için çalışmaya devam ediyor. Yaptığı birbirinden önemli proje ve etkinliklerle kentte farkındalık yaratan dernek, Denizli iş dünyası için yine önemli bir etkinlik düzenledi. KALDER İzmir Şubesi ile ortaklaşa düzenlenen ve gün boyu sürecek Odağımız Sürdürülebilirlik Zirvesi açılış konuşmalarıyla başladı.



Zirveye Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin, Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, GESİFED Başkanı Oktay Mersin, DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, BASİAD Başkanı Şeref Arpacı, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, STK Başkanları ve temsilcileri, iş insanları katıldı. Açılış konuşmalarını DESİAD Başkanı İbrahim Şenel, KALDER İzmir Şubesi Başkanı Dr. Senem Kılıç ve KALDER Başkanı Yılmaz Bayraktar ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan gerçekleştirdi.



İlk sözü alan DESİAD Başkanı İbrahim Şenel “Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği olarak, KALDER İzmir Şubesi ile birlikte Denizli’de bu yıl ilkini düzenlediğimiz “Odağımız Sürdürülebilirlik Zirvesi”nde, Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçlarını konuşacağımız birbirinden değerli konukları ağırlıyoruz. KALDER ile birlikte çıktığımız bu yolda ortak bir zirve yapmayı planladık. Bu bizim için yerelde büyük bir fırsattı. Uzun vadeli düşünmeli, geleceğe öyle bakmalıyız. Sürdürülebilirlikle; topluma, doğaya ve insana ne kattığımız çok önemli. Bunu önemsemeyenler silinecek. İnsan olma duyarlılığımızın bir parçası sürdürülebilirlik olmalı. Amaçlar için ortaklıklar hedefi ile yola çıktık. KALDER ile birlikte bölgeye verdiğimiz katkı işte bu hedefle örtüşüyor” diye konuştu.



Ardından konuşan KALDER İzmir Şube Başkanı Dr. Senem Kılıç ise “Denizli gibi değerli bir şehirde olmaktan dolayı mutluyum. KALDER’e Denizli’de bütün kapılar her zaman açık. Dünya olarak nasıl bir değişimin içinden geçiyoruz. Buna bakmamız lazım. Gezegenin önemli bir parçasıyız. COVİD bizi başta sevdiklerimiz olmak üzere her şeyden uzaklaştırdı. Birey olarak yalnız olduğumuz bir dönem geçirdik. Safları sıklaştırmalı, işbirliğini arttırmalıyız. İş insanlarının bu dönemde matematiği bozuldu. Teknoloji başka bir yere evrildi ve hayatımızı yönetir hale geldi. Her şey değişti. her şeyin değiştiği bir dünyada sürdürülebilirlik için bir aradayız” dedi.



Senem Kılıç’ın ardından kürsüye gelen KALDER Başkanı Yılmaz Bayraktar “Gelecekte var olabilmek için sürdürülebilirlik çok önemli. KALDER kurulduğu 1990 yılından bu yana değişim ve dönüşüme önderlik etmiştir. Şube ve temsilciliklerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha sürdürülebilir bir gelecek hedefimiz” diyerek KALDER çalışmalarını katılımcılara aktardı.



Açılış konuşmalarının sonuncusu için kürsüye gelen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise “Denizli üreten bir şehir. Dış ticarette mahir bir şehir. Hem sanayi, hem turizm, hem de tarım şehri. Üç sektörde de güçlü. Denizli örnek gösterilecek bir şehir. Üretirken çevre dengesini iyi kurmak gerekiyor. Denizli’de iş insanlarımız güzel yatırımlarla istihdam yaratıyorlar. Bizde Büyükşehir olarak onların yayındayız. Denizli sürdürülebilirlik anlamında alt yapısı hazır olan bir şehir” diyerek Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını anlattı.     



Açılış konuşmalarının ardından zirvenin ilk oturumu gerçekleştirildi. Ekoten A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Hedefler içir İş Dünyası Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Ünlütürk’ün konuşmacı olduğu oturumda, Ünlütürk, Amaçlar için Ortaklıklar başlıklı sunumu ile katılımcılara seslendi.  Zirve Dimes Genel Müdürü Ozan Diren, Brisa CEO’su Haluk Kürkçü, Global Compact Türkiye Sekreteri Melda Çele, Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Semra Sevinç, İklim Değişiklikleri Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Dr. Baran Bozoğlu, DSO Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, AYDEM Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha, Hugo Boss Genel Müdürü Arif Kaya’nın katılacağı oturumlarla devam edecek.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon