EKONOMİ

SAVAŞIN OTOMOTİV SEKTÖRÜNE ETKİLERİ NE?

SAVAŞIN OTOMOTİV SEKTÖRÜNE ETKİLERİ NE?
Rusya – Ukrayna Savaşı’nın otomotiv sektörüne yansımaları, etkileri ne? Bu soruyu Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, Denizli Metropol’e özel yanıtladı.

ÖZEL RÖPORTAJ
Savaş başta gıda sektörü olmak üzere, ithalat ve ihracatta sıkıntılar yaratıyor. Birçok sektör savaş nedeniyle etkileniyor. Peki, savaşın otomotiv sektörüne yansımaları, etkileri ne? Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, Metropol’e açıkladı.

TURGAY MERSİN'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Mersin “Rusya – Ukrayna Savaşı devam ederse, Türkiye otomotiv sektörüne etkileri olacaktır. Bazı markaların savaş bölgesinde yatırımları var. Renault, Hyundai gibi markaların oradaki yerel üretimleri var. Hammadde üretimleri de var. Çip krizi ile karşı karşıya olan sektör, oradaki yerel üreticilerin ürettiği banttan düşen araçların buraya gelmemesi, diğer ülkelere gitmemesi, hammaddelerin üretilmemesi, üretilen hammaddelerin orada kalması, otomotiv sektöründe bulunurluluk açısından sıkıntı yaratabilir. Şu an yansıyan bir durum yok. Petrolde var ama, otomotivde yok. Savaş devam ederse ve uzun sürerse, zaten bir tedarik sıkıntısı yaşayan sektör, bu kez hem fiyat, hem bulunurluluk hem de ikinci elde problemler yaratabilir” diye konuştu. 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon