YAŞAM-GÜNCEL

SARSINTILAR BÜYÜK DEPREMİN ÖNCÜSÜ OLABİLİR Mİ?

SARSINTILAR BÜYÜK DEPREMİN ÖNCÜSÜ OLABİLİR Mİ?
Denizli’de sabaha karşı ardı sıra onlarca sarsıntı yaşandı. Sarsıntıların büyüklüğünün giderek artması korkuturken, Denizli’de görev yapan deprem uzmanları sarsıntıları Denizli Metropol’e özel değerlendirdi.

ÖZEL HABER
Denizli’de gece saatlerinde en büyüğü 4.2 büyüklüğünde olmak üzere toplamda 20 deprem meydana geldi. Merkez üssü Irlıganlı, Kocadere, Gürleyik, Honaz, Kocabaş olan depremlerde vatandaşlar gece yarısı kendini dışarıya attı. Denizli’de sabaha karşı ardı sıra 20 sarsıntı yaşandı. Sarsıntıların büyüklüğünün giderek artması korkuturken, Denizli’de görev yapan deprem uzmanları sarsıntıları Denizli Metropol’e özel değerlendirdi.

SEMİZ “BU DEPREMLERİ BÜYÜK DEPREMİN ÖNCÜSÜ OLARAK GÖRMEMEK LAZIM”
Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Doç. Dr. Barış Semiz depremleri normal karşılarken büyük bir depremin öncüsü olmadığını belirterek “Pamukkale fay zonu üzerinde kırığın hareket etmesi sonucu meydana gelen depremler bunlar. Bu depremleri başka bir depremin öncüsü olarak değerlendirmemek lazım. Çünkü büyüklüğü 4.2’ye kadar çıktıktan sonra ardından gelen depremlerin büyüklüğü azalmaya başladı. Normal depremler bunlar. Bu tür sarsıntıları yaşayamaya devam edeceğiz. Denizli’nin deprem gerçeği bu” dedi.



KUMSAR “DAHA BÜYÜK DEPREMLERE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”

Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar  ise Denizli’de daha büyük depremler yaşanabileceğini belirterek hazırlı olmak gerektiğini söyledi. Kumsar “Meydana gelen depremler aktif faylarla şekillenmiş olan Denizli havzası içerisindedir. Bu alanda Pamukkale, Karahayıt ve Yenicekent’e kadar uzanan Pamukkale fayı, Honaz fayı, Eskihisar ve Laodikya fayları aktif faylardır.  Babadağ fayının aktif olduğuna dair tam veri olmamakla birlikte bölgemizde olan önemli faylardan birisidir. Dolasıyla bu kadar aktif faylarla çevrili olan Denizli’de meydana gelen bu depremler kentimiz için normal hayatın bir parçasıdır. Hafif büyüklükte olan bu tür depremler ilimizde her an yaşanabilir. Bizler için önemli olan Denizli’nin yaşayabileceği 6.8 büyüklüğüne yakın bir depreme önceden hazır olmasıdır” dedi.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon