SARAYKÖY

SARAYKÖY’DE BORÇ 67,6 MİLYON LİRA… BELEDİYE BİNASINA ASILDI

SARAYKÖY’DE BORÇ 67,6 MİLYON LİRA… BELEDİYE BİNASINA ASILDI
Sarayköy’de görevi AK Partili Özbaş’tan devralan CHP’li Konya belediyenin borç ve 10 yılda satılan taşınmazların listesini hizmet binasına astı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, Çivril Belediye Başkanı Semih Dere ve Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak devraldıkları belediyelerin güncel borç durumlarını belediyelerin hizmet binalarında dev afişlerle ilan etmişlerdi. Modaya Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya da uydu. İlçede 10 yıl belediye başkanlığı yapan Ahmet Necati Özbaş’tan devraldığı borçların ve bu süre zarfında belediye tarafından satılan taşınmazların listesini Sarayköy Belediyesi hizmet binası önüne dev bir afişle kamuoyuna duyurdu.  



Konya’nın paylaştığı borç listesinde ilçe belediyesinin toplam 67 milyon 628 bin lira borcu olduğu duyuruldu. Afişin en üstünde ‘bugün ödersek’ ibaresi yer aldı. Bu borcun 9,8 milyon lirasının hizmet alımı yapılan personel şirketine, 1,7 milyon lirasının personellere, 6 milyon lirasının SGK’ya, 11,7 milyon lirasının kredi borçları olarak bankalara, 28,4 milyon lirasının şahıs ve firmalara, 8,7 milyon lirasının vergi borçlarına ve 1 milyon lirasının da yatırım izleme başkanlığına olduğu belirtildi.



Asılan ikinci listede de önceki başkan Özbaş döneminde satılan taşınmazlara yer verildi. Özbaş’ın 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde belediyeye ait 160’a yakın taşınmazı sattığı belirtildi. Taşınmaz satışından 74,2 milyon lira gelir sağlandığı fakat bugünkü fiyatlarıyla tüm bu varlıkların 519 milyon lira ettiği ibaresi de yer aldı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon