SARAYKÖY

SARAYKÖY BELEDİYESİ HAYVAN BARINAĞI’YLA İLGİLİ YENİ SORULAR

SARAYKÖY BELEDİYESİ HAYVAN BARINAĞI’YLA İLGİLİ YENİ SORULAR
Sarayköy Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki hayvanların içler acısı durumu, can verenlerle hastalananların bir arada; aç ve susuz bırakılarak ölüme terk edilmiş yavru köpeklerin hali Denizli Metropol ekranında gözler önüne serilmişti. Olaya kamuoyunda tepkiler sürerken, Denizli Vegan Aktivizm Topluluğu, konuyu gündemden düşürmüyor.. Topluluk sosyal medya üzerinden olayla ilgili cevaplanması istemiyle yeni sorular yöneltti.

ÖZEL HABER
Sarayköy Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki hayvanların içler acısı durumu, can verenlerle hastalananların bir arada; aç ve susuz bırakılarak ölüme terk edilmiş yavru köpeklerin hali Denizli Metropol ekranında gözler önüne serilmiş, Denizli ve Sarayköylü bir grup hayvan sever ve aktivist Sarayköy Belediyesi Hayvan Barınağı’na giderek, burada yaşayan hayvanlara yem verip ardından barınakta bir basın açıklaması yapmıştı.



OLAY YARGIDA
Grup adına açıklamada bulunan Denizli Vegan Aktivizm Topluluğu Aktivisti Gizem Birdoğan, belediyenin tepkiler üzerine barınakta temizlik yaptığını, ancak olayın gündemden düşene kadar göstermelik olduğunu iddia etti. İddialar ve yaşananların ardından olayla ilgili bir grup hukukçu ve hayvan severin savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulundukları öğrenildi. Daha önce çekilen içler acısı görüntüler ise delil olarak gösterildiği de gelen bilgiler arasında. Öte yandan tüm bu yaşananlara, olayla ilgili yayın ve basın açıklamalarına rağmen konuyla ilgili Sarayköy Belediyesi’nden kamuoyuna herhangi bir açıklama hala yapılmadı.



İŞTE YENİ SORULAR
Olaya kamuoyunda tepkiler sürerken, Denizli Vegan Aktivizm Topluluğu, konuyu gündemden düşürmüyor.. Topluluk sosyal medya üzerinden olayla ilgili cevaplanması istemiyle yeni sorular sordu. Topluluk “Barınak sorunlarını görmezden gelen Sarayköy Belediyesi ve Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a sorularımız var” başlığıyla şu soruları yöneltti:

SORU 1: “Sarayköy Barınağında bulunan köpeklerin sağlık durumu gözlemlenebilir şekilde kötü durumda. Veteriner Ayşegül Özsoy neden ilgilenmiyor?”

SORU 2: “Sarayköy Barınağı çalışanları neden başka işlere gönderiliyor?”

SORU 3: “Yerel Yönetimler sokak hayvanlarının yeme, içme, barınma ve tedavilerini karşılamak zorundadırlar. Hasta yavru köpeklerin bir kısmı nerede?”

SORU 4: “Sarayköy Barınağı Veterineri neden görevi dışında bir işle meşgul”

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon