YAŞAM-GÜNCEL

SARAYKÖY BELEDİYESİ HAYVAN BARINAĞI’YLA İLGİLİ BU İDDİALAR VE SORULAR CEVAP BEKLİYOR…

SARAYKÖY BELEDİYESİ HAYVAN BARINAĞI’YLA İLGİLİ BU İDDİALAR VE SORULAR CEVAP BEKLİYOR…
Sarayköy Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki hayvanların içler acısı durumu, can verenlerle hastalananların bir arada; aç ve susuz bırakılarak ölüme terk edilmiş yavru köpeklerin hali Denizli Metropol ekranında gözler önüne serilmişti. Olaya kamuoyunda tepkiler sürerken, iddialarla birlikte cevap bekleyen sorular var.
 

ÖZEL HABER
Denizli Metropol’de Metropol Gündemi programına katılan CHP önceki dönem İl Başkanı Mahir Akbaba, kendisine ulaştırılan görüntüler eşliğinde Sarayköy Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki içler acısı durumu anlatmış “Bu durum akıl alacak bir iş değil. Bu zulmü onlara reva görmek. İçeride cansız bir köpek yavrusu. Dışarıda cansız iki beden. Yavru köpekler aç susuz terk edilmiş. Sanki günlerdir oraya gidilmemiş. Hayvana saygısı olmayan, bu koşulları, hijyeni havyan yaşamını sağlayamayan insanların insan yaşamı için çok fazla bir şey yapamayacağını düşünüyorum. Bu bir suç. Vicdandan ve merhametten yoksun insanların elinde olursa bu canlıların hayatı, ağaçları da keserler, köpekleri de öldürürler ve insanların da gözünün yaşına bakmazlar. Siz sadece insanların derdini değil, tüm canlıların derdini çözmek durumundasınız. Bu olayı takip edeceğiz. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Arkadaşlarımız o konu ile ilgileniyor” ifadelerini kullanmıştı.

Denizli Metropol canlı yayını ve hemen ardından konuyu denizlimetropol.com’un haberleştirmesi üzerine Denizli ve Sarayköylü bir grup hayvan sever ve aktivist Sarayköy Belediyesi Hayvan Barınağı’na gitti. Burada yaşayan hayvanlara yem veren grup ardından barınakta bir basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamada bulunan Denizli Vegan Aktivizm Topluluğu Aktivisti Gizem Birdoğan, belediyenin tepkiler üzerine barınakta temizlik yaptığını, ancak olayın gündemden düşene kadar göstermelik olduğunu iddia etti. Birdoğan açıklamasında birçok iddiada bulunurken, bu iddialar cevap bekleyen birçok soruyu da beraberinde getirdi. 

İŞTE CEVAP BEKLEYEN İDDİALAR VE SORULAR..

SORU 1: “Uzun yıllar Sarayköy’de sokak hayvanlarının yeme, içme, barınma ve tedavilerine yetişmeye çalışan gönüllü insanların Sarayköy Belediyesi’ne defalarca şikayet etmelerine rağmen hiçbir işlem yapılmadığı iddiası” doğru mu?

SORU 2: “Sarayköy Belediye Barınağı’nın veterinerinin orada sürekli bulunması gerekirken kendi görevi dışında başka bir görevde çalıştırıldığı iddiası” doğru mu?

SORU 3: “Sarayköy Belediye Barınağı’ndaki barınak görevlisinin orada sürekli kalmadığı ve başka işlerde çalıştırıldığı iddiası” doğru mu?

SORU 4: “Barınakta yaşayan hayvanların yeteri kadar beslenmediği bu yüzden hayvanların aç kaldığı ve öldüğü iddiaları” doğru mu?

SORU 5: “Barınakta gerekli ilaç ve tedavi malzemelerinin olmadığı, olsa dahi barınakta elektrik olmamasından dolayı bunların muhafaza edecek bir yapının olmadığı iddiası” doğru mu?

SORU 6: “Kaza geçiren veya aciliyeti olan bir havyanın günlerce padok denilen kapalı ortamda yardım edilmeden ölüme terk edildiği iddiası” doğru mu?


DENİZLİ VEGAN AKTİVİZM TOPLULUĞU AKTİVİSTİ GİZEM BİRDOĞAN’IN İDDİALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...
 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon