Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, Saraybosna Üniversitesi ziyareti kapsamında akademik ve idari birimlerini yerinde inceleyerek, 18 yeni anlaşma imzaladı.
(METROPOL HABER)
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mahmud Güngör, Bosna Hersek’in en önemli üniversitesi olan Saraybosna Üniversitesi’ni ziyaret etti.
Mahmud Güngör, Pamukkale Üniversitesi ve Saraybosna Üniversitesi arasındaki uluslararasılaşma hedeflerini destekleyen stratejik ortaklık alanlarını akademik ve kurumsal boyutlarıyla değerlendirdiklerini söyleyerek, “Görüşmelerde, Erasmus+ KA171 programının 18 farklı alanı kapsayan mevcut çerçevesinin daha geniş bir disipliner içerikle güçlendirilmesine yönelik imkânlar ele alınırken, öğrenci hareketliliğini artıracak yeni açılımlar ile ortak araştırma projelerine temel oluşturabilecek disiplinler arası çalışma perspektifleri üzerinde duruldu. Saraybosna’da akademik ve teknik alt yapı konusunda yürütülen çalışmaları yerinde inceledik. Gerçekleştirilen temasların gelecek dönem akademik iş birliklerine sağlayacağı katkıların önemli olacağını düşünüyorum” dedi.
0 Yorum