EĞİTİM

REKTÖR KUTLUHAN, KIRGIZİSTAN VE ÖZBEKİSTAN’A NEDEN GİTTİ?

REKTÖR KUTLUHAN, KIRGIZİSTAN VE ÖZBEKİSTAN’A NEDEN GİTTİ?

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan Kırgızistan ve Özbekistan’da bir dizi temaslarda bulundu. Rektör Kutluhan, bu iki kardeş ülkeye neden gitti? Kimlerle görüştü? Hangi protokolleri imza attı? Tek tek açıkladı…

ÖZEL RÖPORTAJ

Temasları kapsamında geçtiğimiz günlerde Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Kırgızistan ve Özbekistan ülkelerine ziyaret gerçekleştirdi. Rektör Prof.Dr. Kutluhan, Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi, Özbekistan Fergana Devlet Üniversitesi, İmam Buhari Uluslararası Bilimsel Araştırma Merkezi, Semerkant Devlet Üniversitesi, Semerkant İpek Yolu Uluslararası Turizm Üniversitesi, Özbekistan Fenler Akademisi Tarih Enstitüsü ile PAÜ arasında Genel Eğitim, Mevlana ve Erasmus iş birliği protokollerine imza attı.

AHMET KUTLUHAN'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ....


PAÜ İLE ÖZBEKİSTAN ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA PROTOKOLLER

Özbekistan’da bulunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ ile Fergana Devlet Üniversitesi arasında Genel Eğitim İş Birliği Protokolü, Mevlana Protokolü, Erasmus İş Birliği Protokolü’ne imza attı. Üçüncü gün Fergana şehrinden Semerkant’a geçen Rektör Prof. Dr. Kutluhan burada sırası ile İmam Buhari Uluslararası Bilimsel Araştırma Merkezi ile Genel Eğitim İş Birliği Protokolü, Mevlana Protokolü; Semerkant Devlet Üniversitesi ve Semerkant İpek Yolu Uluslararası Turizm Üniversitesi ile PAÜ arasında Genel Eğitim İş Birliği Protokolü, Mevlana Protokolü, Erasmus İş Birliği Protokollerine imza attı. Özbekistan temaslarının son gününde ise Taşkent’e geçen PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan burada Özbekistan Fenler Akademisi Tarih Enstitüsü ile PAÜ arasında Genel Eğitim İş Birliği Protokolü ve Erasmus İş Birliği Protokolünü imzaladı.

 

PAÜ OLARAK ORTA ASYA’DAKİ TÜRK CUMHURİYET’LERİ İLE YAKIN İLİŞKİ KURMAK İSTİYORUZ”

Ziyaretleri değerlendiren PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan; “ Biz Anadolu olarak Asya ve Avrupa arasında yer alan bir coğrafyayız. Orta Asya’dan kopamayacağımız gibi Avrupa’dan da kopamıyoruz. Üniversite olarak Orta Asya’da ki Türk Cumhuriyetleri ile yakın ilişkiler kurmak istiyoruz. Bu kapsamda Kırgızistan’a ve Özbekistan’a gittik. Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi, Özbekistan Fergana Devlet Üniversitesi, İmam Buhari Uluslararası Bilimsel Araştırma Merkezi, Semerkant Devlet Üniversitesi, Semerkant İpek Yolu Uluslararası Turizm Üniversitesi, Özbekistan Fenler Akademisi Tarih Enstitüsü ile PAÜ arasında Genel Eğitim, Mevlana ve Erasmus iş birliği protokollerine imza attı” diye konuştu.

Serkan Çakal

Serkan Çakal

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon