EĞİTİM

REKOR! PAÜ REKTÖRÜ AHMET KUTLUHAN’IN 6 AYDA BİR YARDIMCISI DEĞİŞTİ

REKOR! PAÜ REKTÖRÜ AHMET KUTLUHAN’IN 6 AYDA BİR YARDIMCISI DEĞİŞTİ
11 Ağustos 2020 tarihinde Pamukkale Üniversitesi’nde Rektörlük görevine başlayan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın, daha 4 yılı dolmadan altıncı yardımcısı da istifa etti. Kutluhan’ın neredeyse altı ayda bir rektör yardımcısı değişti. Baş döndüren trafik kamuoyunca “Pamukkale Üniversitesi üst yönetiminde neler oluyor? Neden 6 ayda bir rektör yardımcıları değişiyor?” söylemlerini beraberinde getirdi…

HABER MERKEZİ
Memnuniyet araştırmasında 11 sırada birden düşerek 81. sıraya gerileyen ve 2023 yılının son aylarında ise yabancı öğrencilerin tıp ve diş hekimliği gibi fakültelere usulsüz kaydedildiği iddiasıyla gündeme gelen Pamukkale Üniversitesi’nde, üst yönetim krizlerinin de ardı arkası kesilmiyor. PAÜ’de 11 Ağustos 2020 tarihinde göreve atanan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın daha 4 yılı dolmadan, altı rektör yardımcısı istifa etti.

ÖNCE DEMİRKAN, KISAÇ VE SÖGÜT İSTİFA ETTİ
PAÜ’de ilk olarak Fahir Demirkan, rektör yardımcılığından ayrılırken, yerine İbrahim Kısaç atandı. Bir süre sonra neden belirtmeden istifa eden İbrahim Kısaç’ın yerine Bilal Söğüt getirildi. Yabancı uyruklu öğrenci skandalının patlamasıyla birlikte Bilal Söğüt de istifa edince yerine Muhammet Ensar Yeşilyurt atandı.

SONRA YEŞİLYURT VE AKALIN GİTTİ
Ensar Yeşilyurt da 2023 yılı Ağustos ayında istifa edince, yerine Durmuş Akalın getirildi. Rektör yardımcısı olarak atanan Durmuş Akalın aynı zamanda hem İlahiyat Fakültesi Dekanı hem de Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak üç görevi birden yürütüyordu. Durmuş Akalın da 30 Mayıs 2024 tarihinde rektör yardımcılığı dahil tüm görevlerinden istifa etti.

SON YARDIMCI ATAR’DA İSTİFA ETTİ
Yaklaşık 4 yıldan bu yana Rektör Yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Necip Atar’ın da istifasını sunduğu ve talebinin Prof. Dr. Kutluhan tarafından kabul edildiği öğrenildi. Prof. Dr. Atar, Rektör Kutluhan döneminde istifa eden altıncı isim oldu. Kutluhan’ın neredeyse altı ayda bir rektör yardımcısı değişti. Baş döndüren trafik kamuoyunca “Pamukkale Üniversitesi üst yönetiminde neler oluyor? Neden 6 ayda bir rektör yardımcıları değişiyor?” söylemlerini beraberinde getirdi…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon