EĞİTİM

PROF. DR. NECİP ATAR, BU KEZ  'DÜNYADA EN ÇOK ATIF ALAN ARAŞTIRMACI ÖDÜLÜ’NÜ ALDI

PROF. DR. NECİP ATAR, BU KEZ  'DÜNYADA EN ÇOK ATIF ALAN ARAŞTIRMACI ÖDÜLÜ’NÜ ALDI
Denizli’nin yetiştirdiği dünyaca ün kazanan başarılara imza atan Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Atar, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Atar, Dünyada En Çok Atıf Alan Araştırmacı ödülünü "Web of Science"  @Clarivate tarafından aldı. Atar, Dünyada yüzde 1’lik dilime girdi, ülkede ise tüm bilim insanları arasında bu ödülü alan 7 kişi içinden 2. oldu…





ATAR “GURUR DUYUYORUM”
Necip Atar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Dünyada En Çok Atıf Alan Araştırmacı ödülünü "Web of Science"  @Clarivate tarafından almış olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyorum. Dünyada %1' lik dilime girmiş, ülkemizde ise tüm bilim insanları arasında bu ödülü alan 7 kişi içinden 2. olarak listede yer almış bulunuyorum” ifadelerini kullandı.



“ÜNİVERSİTEMİZ İÇİN BÜYÜK GURUR”
Pamukkale Üniversitesi’nden yapılan açıklamada ise “Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Necip Atar'ın Dünyada En Çok Atıf Alan Araştırmacı ödülünü "Web of Science"  @Clarivate tarafından aldığı haberini paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Prof. Atar, Dünyada %1' lik dilime girmiş, ülkemizde ise tüm bilim insanları arasında bu ödülü alan 7 kişi içinden 2. olmuştur. Hocamızı bu başarısından dolayı tebrik ediyor, kendisiyle onur ve gurur duyuyoruz” denildi. 



2023 YILI EKİM AYINDA DÜNYANIN EN ENTİKİLİ
BİLİM İNSANLARI ARASINA GİRMİŞTİ
Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Atar, geçtiğimiz Ekim ayında Elsevier ve Stanford Üniversitesi tarafından açıklanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” (%2’lik dilimde) listesinde yer almıştı.



2020’DE TÜBA-ÜSTÜN BAŞARILI BİLİM İNSANI ÖDÜLÜNÜ ALMIŞTI
Prof. Dr. Necip Atar daha öncede üstün bilim insanı ödülü almıştı. Atar, 2020 yılı TÜBA-Üstün Başarılı Bilim İnsanı Ödülünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı. Atar, ödüle, nano teknoloji alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle layık görülmüştü.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon