EKONOMİ

PAÜ TEKNOKENT FİRMASI THECA; MERCAN KİMYA İLE HIZLA BÜYÜYOR

PAÜ TEKNOKENT FİRMASI THECA; MERCAN KİMYA İLE HIZLA BÜYÜYOR
Merkezi Denizli’de bulunan BİST Firmalarından Mercan Kimya A.Ş.’nin geçtiğimiz Mayıs ayında yüzde 30 oranında hissesini aldığı PAÜ Teknokent Firması Theca Ambalaj; Mercan Kimya ortaklığı ile birlikte hızla büyüyor.

Mercan Kimya tarafından BİT’e yapılan KAP bildiriminde Theca Ambalaj’ın mevcut üretim kapasitesinin ilk etapta 4 hattan 6 hatta çıkarıldığı; önümüzdeki süreçte 6 üretim hattından 10 üretim hattına çıkılacağı bildirildi. Mercan Kimya A.Ş., PAÜ Teknokent’de faaliyet gösteren ve ‘Karbon Ayakizi’ni azaltan ürünler imal eden (Çevreci) Theca Ambalaj şirketinin yüzde 30 hissesini satın almıştı.

BÜYÜME İÇİN 5700 M2’LİK
KAPALI ALAN KİRALANDI
Denizlili Mercan Kimya A.Ş.’nin BİST’e gönderdiği “İştirak - Kapasite Artışı Hakkında” başlıklı Özel Durum Açıklaması şöyle; “İştirakimiz olan Theca Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. büyüme ve yatırım planları perspektifinde ve artan talebi karşılamak için, Denizli İli Hacıeyüplü Mahallesinde 5700 M2 kapalı alana sahip bir üretim alanı kiralamış ve Eylül ayı içinde taşınma işlemlerini gerçekleştirmiştir.”

HEDEF 10 HATTA ÜRETİM
Mercan Kimya’nın KAP açıklaması şöyle devam ediyor; “19.09.2023 Tarihinde yapılan Kap Açıklamasında Theca Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 4  üretim hattının faaliyette olduğunu açıklamıştık. Theca Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2 üretim hattının daha faaliyete geçirmiş olup, toplamda 6 üretim hattı ile faaliyetlerine devam etmektedir. İştirakimiz mevcut üretim kapasitesini 6 üretim hattından 10 üretim hattına çıkarmak için çalışmalarına devam etmektedir. Theca Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin mevcutta 6 üretim hattı olup, yatırım süreci devam eden 4 hat için faaliyete geçtikçe bilgilendirmesi yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

THECA BİR PAÜ TEKNOKENT KURULUŞU
“Theca, kalıplanmış selülozik ambalaj sektöründe faaliyet gösteren, viyol olarak adlandırılan ürünleri üreten ve bu üretime dair tüm proses, makina ve kalıpları kendisi tasarlayıp imal eden bir sanayi, ticaret ve AR-GE firmasıdır. Pamukkale Üniversitesi Teknokenti’nde Türkiye’nin parlak, girişimci ve sektörel tecrübesi yüksek mühendisleri tarafından 2021 yılında sıfırdan kurulan firma hali hazırda yurtiçi ve yurtdışı pek çok pazara erişim sağlamış, ihracat ve iç satış ile ciro yapmaya başlamıştır. Theca'nın ürünleri doğada çabuk çözünen, düşük enerji ile üretilen ve karbon ayak izini azaltan yeni nesil, sürdürülebilir ürünlerdir. Firma, orta vadede, etki alanı geniş, sürdürülebilir malzeme teknolojileri (selülozik kompozitler) üzerine ARGE projeleri gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Şirket Mercan Kimya ortaklığı ile hızlı bir “üretim kapasitesi artışı, büyüme ve yatırımlar” sürecine girdi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon