EĞİTİM

PAÜ’NÜN BAYRAKLARI!?

PAÜ’NÜN BAYRAKLARI!?
**DİZİ YAZI-3; ESKİ REKTÖR BAĞCI 8 YIL SONRA PAÜ’DE 15 TEMMUZ’U ANLATIYOR!

PAÜ'de 2011- 2016 yılları arasında (5. ve 6. dönem)  rektörlük yapan ve önemli bir bilim insanı olan Prof. Dr. Hüseyin Bağcı. 15 Temmuz 2016 FETÖ’cü Darbe Girişimi sırasında İstanbul’da o tankların barikatlarla durdurulduğu Boğaziçi (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) Köprüsü’nde idi. Elinde Türk Bayrağı ile köprüde tankların önünde halkın arasındaydı. Ve PAÜ eski Rektörü Hüseyin Bağcı 8 yıl aradan sonra anlatıyor. Birer belge niteliği taşıyan açıklamalar yapıyor.



İşte Hüseyin Bağcı’nın açıklamaları: “Bugün 5 ağustos 2024 Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının “bilgisine başvurma” amaçlı yapılan sorgulama ve görsel basında “Rektör Bağcı makamında adli mercilere yardımcı oluyor” şeklindeki altyazılarının aktığı saatlerde Denizli’de “akademi davası” olarak bilinen yargılamanın kilometre taşları döşeniyordu. Söz konusu sürecin 24 saat sonrasında göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın ilk icraatının 8. Yılındayız…”

Bağcı şöyle devam ediyor: “Nedir Hüseyin Bağ’ın bu ilk icraatı??!!...”
a) 10, 20, 21, 23 Mart 2016’dan itibaren PAÜ rektörlüğüne 24 Şubat 2015 tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci kez atanan Hüseyin Bağcı’yı ve içlerinde Belediye Başkanları, Milletvekilleri, Bakan ve Üniversite öğretim üyelerinin bulunduğu yüzlerce kişinin devlet denetleme kurulu, Savcılık, Valilik ve YÖK’ e yaptığı iftira dolu bildirimleri ile;



b) 19, 20, 21, 22, 23 Temmuz 2016 tarihlerinde bizzat Hüseyin Bağ’ın kendisinin ve daha sonra kendisi ile birlikte üniversite üst yönetiminde görev verdiği/görev alan/görev verilen/görev verdirilen üniversite hocalarını savcılığa gönderip Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’ya attığı iftiralar sonucunda 4 Ağustos 2016 sabahı vekaleten rektör olarak tıp fakültesinden 3, iktisadi ve idari bilimler fakültesinden 2, mühendislik fakültesinden 2, eğitim fakültesinden 2 öğretim üyesi ile 6. Dönem rektör olan Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın makamına gelip adeta baskın düzenleyerek, topluca saldırarak makamı terk etmesi istenmiştir. Esasen rektör değişimine ilişkin bilgi Hüseyin Bağ’ın muhasebeci arkadaşının bürosuna gece yarısı gelen haberden öğrenilmiş (3 Ağustos 2016). Bu habere dayalı olarak 4 Ağustos sabahı Hüseyin Bağcı’nın makamında oturduğu sırada baskın yapılmıştır”


 
PAÜ’NÜN BAYRAKLARI VE “ADETA AŞK VE VATAN FİLMİ!” 
Hüseyin Bağcı açıklamasının devamında ise “Ancak PAÜ’nün 5. ve 6. Dönem rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı nazikçe kendilerine “Hayırlı olsun. Eşyalarımı topluyorum, bir çay içelim buyurun” diyerek sükûnete davet ederek, akademik ahlak ve devlet terbiyesi kurallarını giderayak bile olsa ihmal etmemiştir. 



c) Prof. Dr. Hüseyin Bağ bir gün önce rektörlüğe adeta baskın yapan 9 kişi ile birlikte 5 Ağustos 2016 günü acil bir toplantı yapmış ve PAÜ Hastanelerinin çatısına Denizli’nin her yerinden görülecek bir bayrak asmanın kararını almıştır. Bu karar derhal uygulamaya sokulmuş, Hülya Koçyiğit ve Aytaç Arman’nın başrollerini paylaştığı AŞK ve VATAN filmindeki son sahne olan “köyün minaresine bayrak asma” nın heyecanı ile hiç alakası olmayan bir duyguyla yaptığı bu hareket ile kaybettiği Pamukkale Üniversitesi’nin 6. Dönem rektörlüğünün intikamını almanın kendinde yarattığı psikolojik durumu maskelemek amacıyla yapılmış bir hareketti bu ilk icraat…!!! Esasen Mayıs 2016’da Rektör Bağcı üniversite senatosunda hastane binasına dijital sistemle “milli ve manevi değerlerimizi” yansıtacak bir görsel düzenin hazırlanmasına ilişkin bilgilendirme yapmış ve dönemin baş hekimi Prof. Dr. Ali İhsan Bozkurt ve hastaneler başmüdürü Ulvi Tuncar’a talimatlarını çoktan vermiş, hazırlıklar başlatılmıştı” 



PAÜ’DEKİ BAYRAĞIN HALİ!
Bağcı devamla “Öte yandan “akishaber.com.tr” mahreçli 3 Ağustos 2024 tarihli haberde “PAÜ’deki Türk Bayrağının hali başlıklı haberinde Pamukkale Üniversitesi Teknokent kapısındaki yol üzerindeki Türk Bayrağının bakımsız hali yürekleri burktu; son dönemde 8 kez rektör yardımcısı değişikliği ile gündeme gelen PAÜ, Son olarak Türk  Bayrağının bakımsızlığı ile dikkat çekti” denilerek PAÜ rektörlük atamasına 5 ay kala Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınması sonrası göreve gelen mevcut rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a gönderme yapıyor, kamuoyunun dikkatlerini PAÜ’ye yapılacak rektörlük atamalarına çekiyor…”



1,5 MİLYON İNSAN PAÜ REKTÖR ATAMASI’NDA BİR KEZ DAHA HÜSRAN YAŞAMAK İSTEMİYOR!
PAÜ’nün 5. ve 6. dönem Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın ayrıntı dolu anlatımı şöyle sürüyor;  “Pamukkale Üniversitesi son 25 Yıldır Denizli’nin gündeminden hiç düşmemiş son 8 yıldır da PAÜ’ye ait olumlu tek bir cümle kurulmamıştır/kurulamamıştır. Bulunduğu yöre insanı ile hemhal olmayı başarmış olmasına rağmen bu olumsuzlukların temel sebebi rektör atamalarındaki yanlışlıklar/yanıltılmışlıklar olduğunu bilmeyen tek bir Denizlili hatta bu yöreden yetişmiş binlerce akademisyenden tek bir akademisyen bile yoktur. Yüce makamlarının bu noktadaki duyarlılığı ve tutarlılığını da çok yakından takip eden Denizli halkı ve Denizli’den hizmet alan 1.5 milyonu aşkın kişinin PAÜ’ye atanacak 9. Dönem rektörü ile bir kez daha hüsrana uğratılmayacağı Denizli’nin bu kez bu süreci ıskalamayacağı gerçeğini de hatırlatmak isteriz” 



HASTANENİN ÇATISINDAKİ TÜRK BAYRAĞI’NA 8 YILDIR HİÇ BAKIM YAPILMADI!
Hal böyleyken PAÜ’nün 5. ve 6. Dönem rektörü halen Akdeniz Üniversitesi Tıp fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın 4 Ağustos 2024 günü çekip/çektirip gönderdiği fotoğrafların söylediklerini/söylemek istediklerini kamuoyunun bilgisine aşağıdaki şekilde sunmaktayız:  “4 Ağustos 2024 günü çekilen bu fotoğraftaki “yırtılmış bayrak” 4 Ağustos 2016 günü yukarıda anlatıldığı üzere hastanenin çatısına dikilmiş ve bir daha hiç bakımı yapılmadığı gibi kimsenin de 8 yıldır dikkatini çekmemiştir. Oysaki PAÜ geleneğinde, PAÜ’nün üniversiter yapılanmasında hiçbir zaman böyle bir durum olmamıştır. Rektör Yardımcısı rahmetli Prof. Dr. Önder Göçgün hocanın her 10 Kasım Atatürk’ü anma programları öncesi yapılacak törenlerde bayrak konusundaki titizliği ve stresini herkes bilir. Öyle ki bayrak nasıl muhafaza edilir, nasıl çekilir, nasıl indirilir konusunda zaman zaman konferanslar verdiğini de hatırlatmak isteriz” 

BU BAYRAK 24 YILDIR DALGALANIYOR!
Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın aracılığıyla  yine 4 Ağustos 2024 tarihinde çekilen bir başka fotoğrafın da yorumunu şöyle yaptı “Bağcı’nın rektör yardımcılığı yaptığı dönemde (1999-2007) dönemin rektörü ve Bağcı’nın en yakın arkadaşı 2.ve 3. Dönem rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı ile birlikte diktikleri bayrak 24 yıldır dalgalanmakta ve şairin mısraları ile kendisini bulan ifadesi ile (söyle seni oraya dikeyim) sanki Pamukkale Üniversitesi’ndeki bayrağın en yakışan mekanın doğru tespit edildiğini haykırmakta ve anlayanlar ile PAÜ’nün tarihini çok iyi bilen herkese çok iyi bir ders vermektedir.  

BAĞCI’DAN BAĞ’A “GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ! “
Bağcı sözlerinin sonunda ise “Her zaman olduğu gibi; 5 Ağustos 2016’daki bayrak dikme kararından bugüne kadar geçen süre içinde de bilgi, bilim, sanat, kültür, eğitim konularında çok fazla birikimi olan Denizli’nin PAÜ’deki olayların analiz edilmesindeki uzmanlığı konusunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesile ile 4 Ağustos 2024 günü geçirdiği bir operasyon sonrasında PAÜ Hastanesinden tedavi görerek tabucu edildiğini öğrendiğimiz PAÜ üniversitesinin 7. Dönem rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a geçmiş olsun dileklerimizi ileterek tez zamanda akademik araştırmalarının devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı.  
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon