YAŞAM-GÜNCEL

PAÜ’LÜ ÖĞRETİM ÜYELERİ İZMİR’DE TÜRKİYE’YE YAPAY ZEKANIN GELECEĞİNİ ANLATTI

PAÜ’LÜ ÖĞRETİM ÜYELERİ İZMİR’DE TÜRKİYE’YE YAPAY ZEKANIN GELECEĞİNİ ANLATTI

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğretim üyeleri Prof. Dr. Hakan Aygören ve Doç. Dr. Umut Uyar, İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği’nin 7-8 Şubat tarihlerinde ortaklaşa düzenlediği kongrede, yapay zekanın gelecekte sosyal bilimlere muhtemel etkilerini anlattı. 

“Yapay Zekâ ve Muhasebe Mesleğinin Geleceği” konulu XII. Türkiye Muhasebe Uzmanlığı Kongresi’ne davetli konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Aygören, konuşmasında yapay zekanın finansal tablo analizlerinde kullanımına yönelik bir yöntem önerisi ve örneği sunarken; Doç. Dr. Uyar ise, yapay zekanın gelecekte lisans ve lisansüstü öğretimde nasıl etkiler oluşturacağı ve bu dönüşümün muhasebe meslek mensuplarını nasıl etkileyeceği üzerine konuştu. Kongre katılımcıları arasında bulunan Ekonomi Eski Bakanı Dr. Masum Türker, gerek kongre sırasında gerekse sonrasında ulusal kanallarda PAÜ’lü öğretim üyelerinin konuşmalarından övgü ile bahsetti. 

1942 yılında kurulan Türkiye’nin köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği tarafından organize edilen ve sosyal medya kanalları aracılığıyla tüm ülke çapında canlı yayınlanan etkinlikte; yapay zekanın olası etkileri, hukuk, mühendislik, inşaat, yazılım ve akademi gibi açılardan ele alındı ve alanlarında uzman 15 seçili konuşmacı tarafından tartışıldı. 

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon