SAĞLIK

PAÜ İLE ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

PAÜ İLE ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

PAÜ Rektörlüğü ile Öz Sağlık–İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi ek protokolü imzalandı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Âdem Yavuz tarafından imzalanan ek protokol ile yürürlükte olan toplu iş sözleşmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2021-2022 dönemi Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü’ne uyumlu hale getirildi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlüğü’ne bağlı 17 Nolu Sağlık ve Sosyal Hizmetler işkolunda çalışan işçiler adına 01.09.2020-31.12.2022 yürürlük süreli toplu iş sözleşmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü’ne uyumlu hale getirildi. Ek protokol, mevcut protokolün tarafları; PAÜ Rektörlüğü ile Öz Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası (Öz Sağlık-İş) arasında imzalandı. Ek protokol, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Âdem Yavuz tarafından imzalandı.

 

İşçilerimiz için tüm imkânlarımızı zorluyoruz”

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan işçilerin alacakları ücretler konusunda her zaman tüm imkânlarını sonuna kadar zorladıklarını ifade ederken, şu an imzalanan ek protokolle bu çabalarına bir miktar daha katkı sağladıklarını belirtti. İşçilerin refahı ve mutluluğu için ellerinden gelen çalışmaları yapmaya devam edeceklerini hatırlattı. Ek protokol kapsamında işçilere ödenecek ek ücretlerin aylara dağıtılarak ödeneceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Kutluhan, ek protokolün hazırlanması ve yürürlüğe girmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Protokolün PAÜ Hastaneleri bünyesinde yoğun emek harcayan işçiler için hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon