Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) bünyesinde 10 bin 600 metrekarelik alana kurulan ve yaklaşık 700 bitki türüne ev sahipliği yapan botanik bahçe Palmiye adası, Türkiye meşeleri bahçesi, kaktüs-sukkulent bahçesi, kaya ve meyve bahçeleri ile farklı iklim koşullarında yetişen endemik bitki türleri ile dikkat çekiyor.
Denizli Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Yerleşkesindeki Botanik Bahçe 10 bin 600 metrekarelik alana kuruldu. Palmiye adası, Türkiye meşeleri bahçesi, kaktüs-sukkulent bahçesi, kaya ve meyve bahçeleri gibi yaklaşık 700 bitki türüne ev sahipliği yaparak ziyarete açıldı. Yapımına 2019 yılının Kasım ayında başlanan projede hem endemik bitki ve ağaç türleri ziyaretçilere tanıtılıyor. Hem de yürüyüş yolları, oturma alanları ve çocuk oyun alanı ile ziyaretçilerine doğayla iç içe bir sosyal yeşil alan olarak dikkat çekiyor.
PAÜ Botanik Bahçesi ile ilgili bilgiler veren PAÜ Botanik Bahçesi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Gürkan Semiz “Toplam 10 bin 600 metrekarelik alanda, yaklaşık 700 bitki türünün sergileneceği bahçemizde, Ülkemize özgü, nadir ve endemik türler yer alacak. Ayrıca, bahçemizde akçaağaç koleksiyonu, asırlık anıt zeytin ağaçları, Türkiye meşeleri bahçesi, palmiye adası, kaktüs-sukkulent bitkiler bahçesi, kaya bitkileri bahçesi ve meyve ağaçları koleksiyonu ile Tropik, Subtropik ve Alpinik gibi farklı iklim koşullarında yetişen çeşitli nadir bitki türlerini barındıran 140 metrekarelik bir sera bulunuyor. Bununla birlikte PAÜ Botanik Bahçesinde çocuklar için oyun alanı, oturma alanları, yürüyüş yolları ve 40 kişilik amfi yer almaktadır. Bizler burada hem bu bitki ve ağaç türlerini sergileyeceğiz hem de bu türlerin korunması adına bilimsel çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi.
0 Yorum