SAĞLIK

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ’NDEN TIR HASTANESİ PROJESİ

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ’NDEN TIR HASTANESİ PROJESİ
Deprem bölgesine giden ve orada başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken 59 kişilik PAÜ Sağlık Ekibi ile istişare toplantısı yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan,  toplantının çıktılarını Metropol TV ile paylaştı.

ÖZEL RÖPORTAJ
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, önümüzdeki dönemde PAÜ Hastanesi’ni güçlendireceklerini, TIR Hastanesi kuracaklarını ve Sahra Hastanesi’nin alt yapısını hazırlayarak;  Arama Kurtarma Merkezi oluşturacaklarını açıkladı…






Rektör Kutluhan  “Arkadaşlarımız fedakar şekilde, samimi ve istekli olarak Hatay Merkez’e ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin hastanesine gittiler. Gidiş yolculukları da sıkıntılıydı. Orada çalıştılar ve döndüler. Biz burada onları misafir ettik. Tüm bu olaylar çerçevesinde erken bir istişare ile Denizlimizde ve üniversite olarak neler yapılabilineceğini burada istişare ettik. Şu andaki deprem çok ağır bir deprem. Bu depremin yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Üniversitemize düşen her işi isteyerek ve dua ile yapıyoruz. Türkiye birliği ile bunları atlatacağız. Biz üniversite olarak, bu ekibin de önerisiyle, benim de daha önceden düşündüğüm bir AKUT Hastane modeli oluşturacağız. Hızlı bir şekilde görev alabilen bu hastane 2 TIR’dan oluşuyor. Birinci TIR’da 2 ameliyathane ve lokal müdahale odası, ikinci TIR’da da müdahale edilen hastaların bakımı ve onların ayılma odası şeklinde olacak. Bu TIR’ın altında ve üstünde çadırlar olmalı. Sahra Hastanesi gibi düz bir alan gerekmiyor. Buradan böyle bir proje ortaya çıktı. İkinci olarak da Pamukkale Üniversitesi olarak artık arama kurtarma merkezimizin olması gerekiyor. Biz aynı zamanda deprem bölgesiyiz. Üçüncü olarak hastanemizin güçlendirilmesi konusu var. Dördüncü olarak da sahra hastanesini kuracağımız yerin şimdiden belirlenip, bunun altyapı tesisatlarının kurulup hazır bekletilmesidir. Bunlar çok değerli görüşlerdi. Arkadaşlarımızın çok detaylı önerileri de var. Onları da ayrıca değerlendireceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon