PAMUKKALE

PAMUKKALE’DE UÇKUN MÜCADELESİ SÜRÜYOR

PAMUKKALE’DE UÇKUN MÜCADELESİ SÜRÜYOR
Pamukkale mahallesinin 61 mahallesinde uçkunla mücadele devam ediyor. Pamukkale Belediyesi ekipleri rutin ilaçlama çalışmalarının yanında karasinek ile ilgili yoğunlaştırılmış bir uygulama başlattı. Hedef sinek sorunu olmayan bir ilçe oluşturmak.

Pamukkale Belediyesi halkın huzuru ve mutluluğu için her konuda çalışmalarına devam ediyor. 61 mahallenin tamamında düzenli olarak uçkunla mücadele için ilaçlama yapılıyor. Özellikle sivrisineklere yönelik olarak yapılan mücadele kapsamında mahalleler haftada en az 2 kez sokak sokak ilaçlanıyor. Bu uygulama özellikle sivrisineğe yönelik başarı elde edilmesini sağlıyor.

Sadece sivrisinek değil karasinekle de mücadele için Pamukkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Kurban Bayramı sonrası yoğunlaşan karasinek için özel ekipler sabahın erken saatlerinde sokak sokak ilaçlama yapıyor. Bu kapsamda özellikle karasineklerin haraketli olduğu sabah 06.00 ile 08.00 saatleri arasında ekipler insan sağlığına zarar vermeyen ilaçları uyguluyor. 2 haftada sonuç vermesi planlanan çalışmalar kapsamında mahalleler haftada 2 kez ilaçlanıyor. Ayrıca şehir içinde yer alan yeraltı ve diğer tüm çöp konteynerleri düzenli olarak ilaçlanarak sinek oluşumunun önüne geçiriliyor.

Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, “Pamukkale’mizde yaşayan vatandaşlarımızın sivrisinek ve karasinek sıkıntı yaşamaması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Sivrisinek için gece ilaçlaması uygulamamız aralıksız devam ediyor. Kurban Bayramı’ndan sonra popülasyonu daha da artan karasineklere yönelik ise sabah ilaçlaması çalışmamız başladı. Hedefimiz Pamukkale’de uçkun sorununun önüne geçmek” dedi.   
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon