EKONOMİ

ÖTV GÜNCELLENDİ, İKİNCİ EL ARAÇ ALMANIN ZAMANI MI?

ÖTV GÜNCELLENDİ, İKİNCİ EL ARAÇ ALMANIN ZAMANI MI?
Sıfır otomobillerde ÖTV rakamlarının güncellenmesiyle birlikte tüm markalar otomobil fiyatlarında düşüşler uygularken, bu düşüş ikinci el araçlara yansımadı.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile sıfır binek otomobillerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrah düzenlemesi yapıldı. Kararın ardından vatandaşlar ikinci el fiyatlarında da düşüş bekledi; ancak beklenen düşüş gerçekleşmedi. Galericiler, piyasada sıfır araç olmadığını, sıfır araç almak isteyen vatandaşların aylarca bekletildiğini ve bu nedenle ÖTV düzenlemesinin ikinci el araç piyasasını düşürmeyeceğini söylerken, yüksek fiyata aldıkları aracı daha düşük fiyata satamayacakları için ikinci el piyasasında düşüşün olmayacağını dile getirdi.

İkinci el araç fiyatlarında fiyat düşüşü olmasının söz konusu olmadığını söyleyen galericiler piyasada sıfır araç bulunamadığının da altını çizerken "ÖTV'nin geri çekilmesiyle ikinci el araç piyasasının düşmesi mümkün değil. Bugün araç almaya gidildiğinde zaten sıfır araç bulamıyorsunuz. 3 ay sonraya tarih veriyorlar. 3 ay sonra da gidildiğinde bu sefer zamlı fiyata göre araç satıyorlar. Piyasada sıfır araç bulunmuyor zaten indirim yapılsa ne olacak? İkinci el araç satışları da şu anda gayet iyi. Otokent esnafı olarak satışlardan memnunuz. Buraya gelenler zaten kolay kolay boş dönmüyor. Ama vatandaşlar sıfır araba almak için gittikleri yerlerden 3 ay sonrasına tarih verildiği için elleri boş dönüyorlar. Alacakları fiyatların zam oranları değiştiği için de fiyatlar net belli olmuyor" açıklamasında bulundu.

Fiyatların daha aşağı çekilmesinin mümkün olmadığını söyleyen galericiler, ikinci el araç almak isteyen vatandaşların fiyatların düşmesini beklememeleri gerektiğini vurgularken "Şu an ikinci el araç almanın tam sırası. Şu an zaten ikinci el fiyatları gayet normal. Pandemi döneminden daha düşük şu an fiyatlar. İkinci el fiyatların düşmesi şu an mümkün değil. Esnaflarımız zararına mal satmayacaktır. İkinci el almak isteyen vatandaşlarımıza da önerimiz, araçları Otokent'ten alsınlar. Aldıkları araçlarda bir sıkıntı söz konusu olduğunda yönetimsel açıdan karşılarında bir muhatap olacak. Başka türlü olası sıkıntılar söz konusu olabiliyor" dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon