EKONOMİ

OTOMOBİL FİYATLARINA YÜZDE 25 ZAM GELECEK Mİ?

OTOMOBİL FİYATLARINA YÜZDE 25 ZAM GELECEK Mİ?
Sadık Grup Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, Denizli Metropol’e özel yaptığı açıklamada son günlerde gündeme gelen otomobil fiyatlarına yüzde 25 zam iddiaları ile ilgili konuştu. Fiyatlara gerçekten zam gelecek mi? Haberimizde…

ÖZEL RÖPORTAJ
Rusya-Ukrayna Savaşı’yla birlikte üretimde yaşanan maliyet artışları, otomobil fiyatlarına zam olarak yansıyabilir. Yılsonuna kadar araçların sadece fabrikadan çıkışına yaklaşık yüzde 25 zam geleceği iddiaları var. Sadık Grup Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, Denizli Metropol’e özel yaptığı açıklamada son günlerde gündeme gelen otomobil fiyatlarına yüzde 25 zam iddiaları ile ilgili konuştu.

TURGAY MERSİN'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Turgay Mersin, “Son günlerde bu tarz haberler çıkmaya başladı. Otomobil fiyatlarına yüzde 25 zam gelecek diye. Nereden buldular bu rakamı bilmiyorum. Pandemiyle birlikte başlayan bir çip krizi var. Ülkemizde hammadde sıkıntıları yaşanıyor. Bu yaşananlar zamları kaçınılmaz kılıyor. Her sektörde olduğu gibi. Otomobilde her ay yüzde 2-3-4 zamlar yapılıyor. Hammadde girdileri çok fazla. Lojistik girdiler çok fazla. Yüzde 25 zam yarın gelecek diye bir şey yok. Öyle bir şey olacağını zannetmiyorum. Ama bu maliyet giderleri zaman içerisinde yansıyacaktır. Enerji fiyatları oldukça arttı. Hepsi birbirini tetikliyor. Zamlar kaçınılmaz hale geliyor” diye konuştu.
Serkan Çakal

Serkan Çakal

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon